Місто-побратим Маріуполь із 240-річницею привітав міський голова Тарас Костін

Минулих вихідних Маріуполь гучно відзначив своє 240-річчя.

Парад історій міста, Фестиваль борщу, гонки на дронах, квести, флеш-моби, ігрові програми та 3-D проекційне шоу відвідали та переглянули майже сто тисяч жителів і гостей міста. Кульмінацією святкування 240-річчя став концерт за участю українських зірок. На сцені «запалювали» Артем Пивоваров, кавер-група Star Band, «Лепріконси» та Джамала.

Щирі слова вітання до маріупольчан із головної сцени міста лунали  і від міського голови Переяслава-Хмельницького Тараса Костіна.

Тарас Вікторович наголосив, що Маріуполь і Переяслав-Хмельницький об’єднує партнерство. «Неоднарозово в знак дружби між нашими містами-партнерами діти Маріуполя та Переяслав-Хмельницького, наше підростаюче покоління, наше майбутнє, синхронно проводили акції миру. Неоднарозово наші міста обмінювалися дружніми делегаціями. Віримо, що саме дружба та готовність протягнути руку допомоги стануть запорукою миру між українцями…», – підкреслив він.

На згадку про дружбу між нашими містами Тарас Вікторович презентував своєму маріупольському колезі картину художника, добре знаного у Переяславі та уже відомого жителям Маріуполя своїми творчими доробками, Романа Мотузка під назвою «Дзвіниця Вознесенського собору восени».

Додамо, що до святкування провели масштабну реконструкцію та створили культурно-історичний кластер «Місто Марії». Реконструйовано проспекти, площі, парки та історичні будівлі. Відкрито пішохідний фонтан з Європейськими зірками – міні копія лондонського Скай Гадрена, вартістю 25 млн грн. Це подарунок місту від Групи Метінвест. Маріуполь інвестував в реконструкцію 300 млн грн.

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко дуже пишається тим, як розвивається очолюване ним місто: «Сьогодні Маріуполь показує на весь світ, як можна та потрібно жити в Україні. Ми взяли високу планку – стати символом відродженого українського Донбасу. Нові проекти – сигнал молоді, що Маріуполь і Україна гідний вибір для життя».

На фото розміщених нижче зафіксовані лише деякі миттєвості святкування Дня народження Маріуполя.

Додати коментар