У міській раді обговорювали План дій сталого енергетичного розвитку

17 липня в рамках проекту “Організація співпраці малих міст України, громадянського суспільства та експертного середовища у питаннях енергобезпеки”, відбулося засідання робочої групи за участю міського голови Тараса Костіна, секретаря міської ради Петра Бочаріна, керуючої справами виконкому Валентини Гринець, представників профільних відділів та управлінь, громадських організацій, депутатів міської ради, членів виконавчого комітету та представників фонду “Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу”. 

Обговорювали План дій сталого енергетичного розвитку та клімату, представники фонду “Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу”, особливу увагу приділили заходам передбаченим ПДСЕР(К) та питанню реалізації проектів з енергоефективності.

Документ необхідний для того, щоб Переяслав-Хмельницький міг стати повноцінним учасником Угоди мерів – провідної ініціативи ЄС, яка спрямована на підвищення енергоефективності та використання відновлювальних джерел енергії. Саме тому найбільше уваги приділялось обговоренню питань енергоефективності. 

У свою чергу, Угода мерів відкриває шлях до отримання грантів та вигідних кредитів на енергозбереження під мінімальні відсотки. Одним із заходів у ПДСЕР(К) є технічне  переоснащення світильників на основі LED технологій та впровадження загальноміської системи управління освітленням вулиць. Голова енергетичної агенції “Альтернатива” детально розповів про процедуру співпраці з NEFCO. Та повідомив, що Переяслав-Хмельницький вже пройшов певний етап та очікує на призначення консультанта з подальшою розрпобкою бізнес-плану та розглядом даного питання на сесії міської ради.

Додати коментар