Відбулося закриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу гри «Джура – 2018: Наддніпрянська Січ»

 15 липня у приміщенні Верховної Ради України відбулося урочисте закриття ІІІ Всеукраїнського етапу гри «Джура – 2018: Наддніпрянська Січ».

А от напередодні для учасників змагань день  був не менш насичений цікавими подіями. Із самого ранку пішою ходою (7 км(!) вони пройшлися до Музею народної архітектури Середньої Наддніпрянщини, де на них чекала захоплююча екскурсія. А опісля – смачний козацький куліш. О вечірній порі відбулася підсумкова ватра, де усі учасники за свої старання отримали грамоти, кубки, вимпели.  Міський голова Тарас Костін висловив сподівання, що учасникам наше місто сподобалося і запам’яталося лише приємними миттєвостями, та разом зі своїм заступником Валентиною Губенко презентували  сувенірні набори та фотоколажі як згадку про перебування у нашому славному Переяславі.

15 липня 27 роїв, а це близько 300 юнаків та дівчат (14-16 років) з усіх областей України стройовою ходою у супроводі військового оркестру 101-ї окремої бригади охорони Генерального штабу ЗСУ, отамана та козацької старшини табору «Джура-2018: Наддніпрянська Січ», своїх виховників пройшлися головними вулицями міста Києва: Хрещатиком, Алеєю Героїв Небесної Сотні, Інститутською та Шовковичною, поклали квіти до меморіалу Героїв Небесної Сотні, хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих сучасників Революції Гідності та воїнів АТО. Біля Верховної Ради України учасники маршу вишикувалися та виконали новий гімн Збройних Сил України “Зродились ми великої години!”

Власне урочисте засідання та нагородження переможців 10-го ювілейного ІІІ (Всеукраїнського) етапу гри «Сокіл» («Джура») – «Джура» 2018: Наддніпрянська Січ» відбулося у сесійній залі Верховної Ради України. Під час святкового козацького кола з вітальними промовами до учасників гри звернулися: Лілія Гриневич – Міністр освіти і науки України; Ігор Артюшенко та Микола Величкович – народні депутати України, Тарас Рондзістий – директор міжнародної благодійної установи «Центр національного відродження»; Сергій Неділько – директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та похідний отаман Віктор Шевчук.

Надаємо зведену інформацію по результатам конкурсів і змагань на ІІІ Всеукраїнському етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”).

 РЕЗУЛЬТАТИ УЧАСТІ РОЇВ:

  1. Лава на лаву
  2. Рятівник
  3. Стрільба
  4. Туристсько-спортивна смуга перешкод
  5. Гра-вікторина ВІДУН
  6. Творче завдання ПЛАСТУН
  7. Конкурс БІВАК (Таборування)
  8. ВПОРЯД
  9. Конкурс звітів ДОБРЕ ДІЛО
  10. Перетягування линви
  11. ВАТРА

Нагадаємо, всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») проводиться Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді. Гра є системною формою позакласної роботи з морально-етичного та військово-патріотичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів, зазначених у Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України №580 від 13 жовтня 2015 року.

 

Додати коментар