Cплата фізичними особами – підприємцями єдиного соціального внеску у 2018 році

З 1 січня 2018 року всі фізичні особи-підприємці, в тому числі й ті, які обрали єдиний податок, зобов”язані сплачувати єдиний соціальний внесок до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

Це ж правило поширюється й на осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. Раніше для таких осіб, крім фізичних осіб–підприємців на спрощеній системі оподаткування, застосовувався ручний період сплати єдиного соціального внеску.

Крім того, платники єдиного податку першої групи втратили право на сплату єдиного соціального внеску в сумі  0,5  мінімального страхового внеску. Тому в 2018 році вони змушені платити його в повному мінімальному розмірі (819,06 грн), як і всі інші спрощенці.   

Єдиний соціальний внесок, сплачений в розмірі не менше мінімального страхового внеску, дає право зараховувати періоди підприємницької даяльності спрощенців до страхового стажу у повному розмірі.

Звертаємось до всіх підприємців, поцікавтесь у Пенсійному фонді, як зарахований до вашого страхового стажу період зайняття підприємницькою діяльністю.

Це ви можете зробити, особисто звернувшись до управління за адресою: місто Переяслав-Хмельницький, вулиця Б.Хмельницького 28,  каб. № 3.

 Також є можливість зареєструватись на ВЕБ-порталі Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gou.ua) та проаналізувати свій страховий стаж та розмір заробітної плати.

Контролюйте свій страховий стаж та приділяйте увагу стану сплати внесків до Пенсійного фонду, щоб уникнути небажаних «сюрпризів» у майбутньому

Додати коментар