В Переяславі-Хмельницькому відбулися урочистості з нагоди 73 річниці перемоги над нацизмом (Фоторепортаж)

Сьогодні, 9 травня, у Переяславі-Хмельницькому відбулися урочистості з нагоди 73-річниці перемоги у ІІ Світовій війні та Дня примирення. Близько 9-ї ранку на центральній площі було багатолюдно. Сюди прийшли представники навчальних закладів, підприємств та організацій, жителі та гості міста. А от, власне, тих, кому довелося брати безпосередню участь в тій далекій війні, було лише двоє.

Як повідомила голова міської ради ветеранів Єлизавета Миздренко, на сьогодні у Переяславі учасників бойових дій ІІ Світової залишилося лише 21. Переважній більшості з них вже за 90 років. Напередодні вона та представники міської ради обїхали всіх та привітали з 73-річницею перемоги.

Урочистості на площі розпочалися з молебну православних священиків. Парадним кроком у красивій військовій формі пройшли вихованці міського ліцею-інтернату “Патріот”.

Всіх присутніх привітали міський голова Тарас Костін, голова РДА Юрій Клименко, голова райради Петро Качкалда та інші. Загиблих у ІІ Світовій вшанували хвилиною мовчання, а потім відбулося масове покладання квітів до братської могили, що поряд з площею у парку ім. Г. Сковороди.

Також цього дня представники міського самоврядування та районної влади поклали корзини квітів до Меморіального кургану слави, пам’ятних знаків «Учасникам битви за Дніпро» та на місці останнього бою моряків Пінської військової флотилії в мікрорайоні Трубайлівка, обеліску та пам’ятної стели героям Букринського плацдарму, що встановлені на березі Дніпра під Переяславом.

Урочисті заходи були організовані та проведені міським відділом культури та туризму Переяслав-Хмельницької міської ради (начальник Вікторія Гуріна) та Народним центром культури “Зустріч” (директор Тарас Близнюк). Патріотичні пісні виконали  Анна Ляч та Віталій Сандига.

 

Додати коментар