Педагогічний факультет відзначив свою чергову річницю

18 квітня педагогічний факультет Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відзначив своє 31-річчя. Це вже відчутний вік в житті кожної людини, помітний в історії факультету та університету.

Кожного року педагогічний факультет нашого вишу гостинно відкриває свої двері для здібної молоді, яка хоче отримати ґрунтовні та сучасні знання з педагогічних наук.  За короткий час навчання він стає другою домівкою. Викладачі дають найголовніше – путівку в життя. Студенти ж – не дають викладачам сумувати та старіти.

Педагогічний факультет може пишатися своїми досягненнями у підготовці вчителів початкових класів, образотворчого мистецтва, практичних психологів, вчителів музичного мистецтва, а також справжніх управлінців.

Розпочалося свято зранку. В холі університету для всіх звучав музичний подарунок від Романа Мотузка, відбувалися майстер-класи по виготовленню листівок з українським народним орнаментом, який проводила викладач вишу Дарина Овчиннікова. Ще одним приємним подарунком було мистецьке дійство, де кожен бажаючий міг залишити набивку із певним зображенням на карті України. (Набивка – це стародавній вид мистецтва, в якому фарбу наносять на поверхню тканини і створюють набивні малюнки.  Батьківщиною набивки вважається Індія. Ця країна з давніх часів славиться розвинутим бавовництвом і великим багатством природних фарбників. З Індії вибивка поширилася на країни Азії та Африки). А наші студенти також практикують та поширюють це ремесло. Всі бажаючі могли переглянути виставки художніх виробів студентів та викладачів педагогічного факультету.

Обідньої пори відбувся святковий концерт. У цей неповторний і радісний день з теплими побажаннями до винуватців свята звернулася декан факультету Наталія Ігнатенко, яка підкреслила, що досягнення факультету – це результат зусиль всієї команди університету. Також Наталія Вікторівна висловила щиру подяку викладачам факультету за натхненну працю і постійне самовдосконалення, а студентам побажала цілеспрямованості, енергії та успіху в усьому.  Після вітальних слів Наталія Вікторівна виконала почесну місію – нагородила студентів та викладачів грамотами, які приймають активну участь у житті факультету.

Справжній святковий настрій, веселі емоції і позитивний заряд енергії  присутнім подарував святковий концерт. Яскраві вокальні та хореографічні номери подарували студентський хор «Колегіум» (керівник хору Антоніна Карпенко), Ганна Ляч, Людмила Стрілець, Аліна Трохименко, Роман Харченко, Микита Фесенко, Юлія Нестеренко, Анастасія Петрова.

Після концерту всіх чекав ще один подарунок – смачний торт з чаєм для гостей та винуватців свята.

За приємними вітаннями, спогадами і побажаннями непомітно злетів час святкової зустрічі. День народження педагогічного факультету подарував усім хороший настрій, радісне піднесення і відчуття особистої причетності до справ та життя улюбленого університету.

Хай факультет процвітає здобутками свого колективу на довгі і щасливі роки! 

Ольга Науменко

Додати коментар