У Переяславській громаді відзначили День захисників та захисниць (ФОТО)

В Україні 1 жовтня відзначають День захисників і захисниць. Це свято запровадили 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України. Наша вдячність вам − безмежна, наша шана вам − найщиріша. Біль за загиблими воїнами − пекучий і безперестанний. Він ніколи не дозволить забути цінність нашої свободи. Дякуємо вам за вашу незламність і патріотизм.

У Переяславській громаді з цієї нагоди  відбувся захід.

На Алеї Героїв зібралися військові та їхні рідні, рятівники, поліцейські, громадські активісти, працівники органів влади та місцевого самоврядування, жителі громади. Разом присутні заспівали Гімн України та вшанували пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання.

Священники Ради Церков Переяславщини провели урочистий молебен за упокій душ спочилих захисників та попросили Божого захисту й благословіння для України і тих, хто нині виборює її вільне, щасливе майбутнє.

До присутніх звернувся і міський голова Вячеслав Саулко: «Починаючи з 2014 року українські воїни захищають наш дім від окупанта. Ворог хоче зламати та знищити нас. Але наші захисники тримають оборону, відстоюють кожен клаптик рідної землі, виборюють майбутнє для всієї країни. Висловлюю подяку кожному воїну, який на своїх плечах тримає наше мирне небо.

Кожен із нас у неоціненному боргу перед тими Героями, які віддали найцінніше – своє життя.

Вічна пам’ять полеглим захисникам! Честь і слава тим, хто нині захищає нас на полі бою! Я бажаю всім нам сили, витримки та непохитної віри в мирне майбутнє України.»

Відзнаки «Почесний житель Переяславської громади» (посмертно) Вячеслав Володимирович вручив близьким полеглих воїнів-земляків: Болбот Юрій Миколайович (05.01.1981 p.н.) – старший солдат, помічник кулеметника. Спецпідрозділ «Кракен». Учасник ATO. Загинув 04.05.2024 року при обороні міста Харків.

Відзнаку отримала дружина Світлана Василівна Болбот.

Пилипенко Олександр Анатолійович (10.05.1989 p.н.) – старший солдат, стрілець-снайпер I-ro мотопіхотного взводу ІІI-oï мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону. Загинув 16.12.2023 року в районі населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області. Нагороджений орденом «За мужність» IIІ ступеня (посмертно).

Відзнаку отримала мама Ангеліна Степанівна Пилипенко.

Слово тримав і начальник групи документального забезпечення відділу N°1 Бориспільського РТЦК та СП, майор Андрій Загнойко.

Щемно та проникливо прозвучав вірш у виконанні керівника студії конферансу «Акцент» КЗ «Переяславський ЦКМ» Влади Черненко.

Ведучий заходу – Валентин Шуткевич.

Квіти вдячності лягли до підніжжя пам’ятника воїнам АТО та прижиттєвих фото Героїв, які поклали своє життя, щоб наше небо було мирним, а життя – щасливим.

 

 

 

Додати коментар