Понад 100 тисяч доз вакцини проти COVID-19 доставлено в області для проведення безоплатних щеплень дорослим і дітям напередодні епідсезону

98 820 доз омікрон-специфічної вакцини Comirnaty від Pfizer для дорослих та 2 900 доз такої вакцини для дітей віком 5-11 років доставлено в обласні центри контролю та профілактики хвороб. Спеціалісти центрів забезпечують зберігання та транспортування вакцин до медзакладів із дотриманням вимог «холодового ланцюга». Замовлення та доставлення вакцин з національного складу до регіональних відбувається системно, на постійній основі, за запитом регіонів.

“Для більшості людей, враховуючи оновлені рекомендації, достатньо зробити одне щеплення проти СОVID-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення більшої кількості доз — тобто ревакцинація через 6-12 місяців. Вакцинація дозволяє посилити імунітет та захиститися від важкого перебігу хвороби, тому напередодні епідсезону людям з груп ризику рекомендовано звернутись до сімейного лікаря та отримати щеплення”, – повідомив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними для населення. Зробити його можна, звернувшись до свого сімейного лікаря. Напередодні епідсезону 2024/2025 Міністерство охорони здоров’я оновило рекомендації щодо вакцинації проти коронавірусної інфекції (наказ МОЗ від 5 серпня 2024 року №1380). Вони відповідають останнім світовим рекомендаціям щодо щеплень проти COVID-19 Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Нагадуємо, що після початку повномасштабної війни робота центрів масової вакцинації, які працювали в ТРЦ та інших пристосованих приміщеннях для масових щеплень, з безпекових міркувань була зупинена. Тому, щоб зробити щеплення, зверніться до свого лікаря.

Якщо ви змінили місце проживання чи переїхали в іншу область — зателефонуйте до контактного центру МОЗ та дізнайтесь найближчу адресу медзакладу. Номер контакт-центру — 0 800 60 20 19.

Загалом більше ніж 75 тисяч українців перехворіли на COVID-19 впродовж літнього періоду. Більшість випадків серед пацієнтів, які потребували госпіталізації, — це пацієнти старше 60 років, які не мали профілактичних щеплень проти COVID-19.

Додати коментар