На Київщині триває активне впровадження фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб

На території Київської області заплановано створення 391 посади фахівців із супроводу ветеранів. Кошти на реалізацію цього проєкту виділені з державного бюджету.

Про підтримку ветеранів у регіоні говорили на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Київській ОДА. 

«Має прийти усвідомлення того, що сучасність змінилася. Не військові мають адаптуватися до цивільного життя, а цивільні повинні пристосовуватися до реалій та потреб військових. Захисники та Захисниці несуть особливий досвід і наше завдання — підтримати та максимально полегшити їх повернення до мирного життя», – зазначив заступник голови Київської обласної державної адміністрації Сергій Білецький.

До засідання координаційного центру підтримки долучилися також заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько, в. о. голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський, заступниця голови КОДА Леся Карнаух та представники територіальних громад Київщини.

Вже сьомий рік діє Київська обласна цільова програма соціальної підтримки Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, а також родин Героїв Небесної Сотні. У 2024 році фінансовий ресурс на надання грошової допомоги ветеранам та членам їх сімей – 165 млн.грн., що вдвічі більше, ніж торік.

Крім грошової допомоги програму доповнили низкою стоматологічних послуг для військовослужбовців та ветеранів війни, а також фінансуванням щелепно-лицьової хірургії для захисників.

У додаток до обласної комплексної Програми підтримки, всі 69 територіальних громад Київщини мають власні програми загалом на 630 млн.грн.

«Кожен ветеран та ветеранка мають якісно інтегруватися, знайти своє місце, роль в суспільстві, працювати, розбудовувати Україну. Тут є важливі складові як фізичного, ментального відновлення, так і освітня компонента. Робота з великими роботодавцями, формування культури працевлаштування ветеранів. На сьогодні в межах Київської області у 17 ЦНАПах запроваджені єдині вікна з надання послуг ветеранам війни. Також підготовлений меморандум між Київською обласною військовою адміністрацією та Міністерством у справах ветеранів, який буде підписаний для того, щоб у всіх ЦНАПах області працювали відповідні вікна. Окремо дякую вам всім і обласній війковій адміністрації за те, як оперативно у вас реалізуються наші бюджетні програми по житлу», — підкреслив заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько.

   

Додати коментар