Київщина готова до погіршення погодних умов та ліквідації наслідків

16 березня перший заступник голови Київської облдержадміністрації Андрій Анісімов взяв участь в селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра-міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка щодо критичного погіршення погодних умов в Україні з 17 березня.

Геннадій Зубко доручив обласним державним адміністраціям, а також “Укравтодору”, Національній поліції та Державній службі України з надзвичайних ситуацій вжити необхідних заходів для своєчасного реагування на погодні катаклізми, що очікуються найближчими днями у більшості областей України.
Перший заступник голови КОДА Андрій Анісімов запевняє, що Київщина готова до погіршення погодних умов та ліквідації наслідків негоди – створено необхідний запас матеріально-технічного резерву, оперативні штаби міст та районів області приведені у режим швидкого реагування на надзвичайні ситуації.
За результатами селекторної наради відбулося засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Головуючий Андрій Анісімов зауважив, що окрім організації безперебійного розчищення доріг необхідно забезпечити взаємодію служб і сил цивільного захисту у разі виникнення непередбачуваних ситуацій, що можуть вплинути на функціонування режимних об’єктів, енергетики, зв’язку, медичних закладів, транспортної інфраструктури та систем життєзабезпечення населення.
Також за рішенням обласного міжвідомчого оперативного штабу в зв’язку із складними погодними умовами у разі необхідності буде введено режим обмеження в’їзду великовагового та великовантажного транспорту до Київської області, яке діятиме до окремого розпорядження, враховуючи погодні умови та ситуацію на дорогах. Обмеження в’їзду в область дозволить уникнути блокування руху на дорогах і перешкоджання роботі снігоприбиральної техніки.

Нагадаємо, що за прогнозом синоптиків, унаслідок активного циклону з вечора 16 березня, а також 17-18-19 березня в області очікується сильний сніг, що призведе до утворення сукупного снігового покрову до 25-30 см. Ситуація ускладниться через пориви північно-східного вітру 15-18 м/с, хуртовину, ожеледицю та зниження температури до 3-8° морозу.

Додати коментар