Наймасштабніший проєкт з компенсації освітніх втрат в Україні «Освітній Суп»

Проєкт «Освітній Суп» – це наймасштабніша ініціатива з відновлення освітніх можливостей для учнів України. Він реалізується через додаткові безкоштовні онлайн-заняття, які включають академічний тьюторинг та менторинг з урахуванням шкільної програми. Основна мета проєкту – надолуження освітніх втрат учнів, з особливим акцентом на дітях із сімей, які зіткнулися з труднощами.

Проєкт спрямований на підтримку дітей із соціально вразливих категорій, сімей у складних життєвих обставинах, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із багатодітних родин, дітей зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО), а також учнів з низьким та середнім рівнем знань.

В рамках проєкту «Освітній Суп» учні можуть обрати один із двох видів участі:

  • Тьюторинг – безкоштовні заняття з вчителями-тьюторами з математики та/або української мови. Учні можуть обрати один або обидва предмети. Заняття проводяться в групах до 10 учнів.
  • Менторинг – безкоштовні заняття зі студентами-менторами з одного із запропонованих предметів: фізика, хімія, біологія, англійська мова, українська мова, математика, географія та інформатика. Заняття проводяться в малих групах, що складаються з 1-3 учнів.

Проєкт «Освітній Суп» реалізується за підтримки партнерів Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фінансування Глобального партнерства заради освіти (GPE). На цей час проєкт охопив понад 14 800 дітей по всій Україні та сформував спільноту з 600 вчителів-тьюторів, які пройшли спеціальне навчання.

Громадська організація «Навчай для України», яка з 2016 року працює над тим, щоб кожна дитина в Україні мала можливість реалізувати свій потенціал, незалежно від місця народження чи проживання, особливо у час війни, є основним виконавцем проєкту «Освітній Суп».

Для тримання додаткової інформації, звертайтеся за телефоном +380637463249 або на email: maria.hrynkiv@teachforukraine.org.

Деталі та реєстраційна форма доступні за посиланням: https://teachforukraine.org/project/osvitnij-sup/

Додати коментар