ДТЕК Київські регіональні електромережі передав понад 100 кг пластику на переробку

За перше півріччя 2024 року ДТЕК Київські регіональні електромережі передав на переробку понад 100,0 кг пластику в межах проєкту «Дорогоцінний пластик».  Навіть в умовах війни компанія продовжує втілювати в життя екологічні ініціативи відповідно до принципів сталого розвитку, піклуючись про довкілля.

У межах проєкту «Дорогоцінний пластик» оператор системи розподілу активно впроваджує принципи циркулярної економіки в співпраці з громадськими організаціями, що виготовляють із вторинної сировини різні речі. Ці принципи означають, що матеріали та відходи знову стають сировиною.

За перше півріччя 2024 року ДТЕК Київські регіональні електромережі передав на переробку понад 100,0 кг пластику. Збираючи окремі види сировини, компанія підтримує міжнародний рух за екологічніше й безпечніше довкілля. Вторинний пластик – безпечний та естетичний матеріал, з якого можна виготовити безліч речей. З пластикових кришок та інших видів пластику (ПЕТ-пляшки, пакування) партнери проєкту виготовляють різноманітні речі, а саме:

  • стільці;
  • лавки, гойдалки;
  • аксесуари (брелки, підставки для телефонів, карабіни);
  • настільні ігри;
  • деталі для електророзеток і електровимикачів;
  • захисні щитки для очей тощо.

Зокрема, зібрану сировину енергетики Київщини передають в пункти прийому вторсировини. Після цього кольорову сировину подрібнюють і передають до Товариства сліпих, де її повторно використовують для виготовлення деталей електророзеток і електровимикачів.

«Ми вважаємо стратегічно важливим підтримувати принципи, закріплені в глобальному договорі ООН про захист довкілля. Наша діяльність в рамках проєкту «Дорогоцінний пластик» не лише допомагає зменшити обсяги відходів, але й сприяє розвитку сталих практик у суспільстві, адже екологічна свідомість – це запорука нашого спільного майбутнього»,зазначила Людмила Бочарова, провідний фахівець департаменту з охорони праці та екологічної безпеки.

За два роки проєкту «Дорогоцінний пластик» енергетики Київщини зібрали та передали для переробки 143,6  кг пластику.

Додати коментар