Паперовий бум в міській третій школі!

За минулі 50 років приблизно половина лісового покриву – легені нашої Планети – була загублена, найбільшою мірою через несистематичне використання людством лісових ресурсів. З однієї тонни макулатури можна виготовити 25000 зошитів. Одне дерево за добу виробляє стільки кисню, що його достатньо для дихання трьох чоловіків протягом двох діб.
Викидаючи у смітник чергову паперову коробку, ніхто не замислюється про те, що 100 кг макулатури може врятувати одне чи два дерева. З кожним зданим буклетом чи книжкою знижується кількість сміття на вулицях нашого міста та звалищах. Кожна родина за 4 місяці може зібрати потрібну кількість паперу і зберегти тим самим 1 дерево.
Ми маємо збагнути, що сміття – це цінний ресурс, його потрібно використовувати повторно максимальну кількість разів, щоби зберегти багатства планети для наших дітей внуків і правнуків. Сортування сміття має стати сьогодні простим і звичним явищем і всі ми зможемо жити в чистому і здоровому світі. Цей світ розпочинається з простих кроків.
Таким кроком у нашій школі є старт проекту зі збору макулатури «Врятуй мене від сміттєзвалища». За два місяці 2018 року нам вдалося зібрати 760 кг. макулатури , тим самим ми врятували 8 тридцятилітніх дерев. Окрім того ми отримали ще і фінансову винагороду в розмірі 1900 грн. Виручені від здачі втор сировини кошти будуть спрямовані на розвиток навчального закладу, а саме на встановлення сучасної системи подачі дзвінків (музичних) та системи оповіщення. Власне школярі долучаються до вирішення нагальних проблем школи. Таким чином діти мають велику мотивацію зібрати якомога більше макулатури, аби зробити саме свою школу найкращою.
Пишаюся нашими школярами і гадаю, що ми справжні патріоти, адже робити добрі справи – це також патріотизм!
І на останок хочу наголосити, що Добра справа нас єднає!

Володимир Кондусь до Переяслав-Хмельницька ЗОШ І-ІІІ ступенів №3

Додати коментар