Підрозділи аудиту: на Київщині зменшилася кількість перевірок

Протягом січня-лютого 2018 року підрозділами аудиту Київської області проведено 108 документальних перевірок, в тому числі 29 планових та 79 позапланових перевірок. Зменшення кількості проведених перевірок свідчить про суттєве зниження фіскального тиску на платників податків області.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 257,4 млн. грн., в тому числі за актами звітного року – 15,8 млн. гривень.

Станом на 1 березня 2018 року 7,9 млн. грн. вже надійшли до бюджету грошовими коштами. Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 58,5 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету, також, зменшено суму від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 5,7 млн. гривень.

Крім того, за січень-лютий 2018 року проведено 233 фактичні перевірки платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 5,3 млн. грн., з яких 1,2 млн. грн. сплачено до бюджету.

ГУ ДФС у Київській області

Додати коментар