В Київському обласному центрі підготовки населення до нацспротиву завершився другий 7-тижневий базовий курс

Понад 100 мешканців Київщини пройшли безкоштовний базовий курс підготовки для цивільних. Впродовж 7 тижнів учні Київського обласного центру займалися за 16 напрямами – вогнева та тактична підготовка, тактична медицина, робота з БПЛА, інженерна справа, виживання тощо.

Жінки отримували військові навички на рівні з чоловіками. До речі, жінок на курсах із початку року стабільно більше, ніж чоловіків – 60% до 40%.

Середній вік відвідувачів базового курсу підготовки збільшився: з 25-30 у першому півріччі до 28-40 – у другому.

«Коли ви, можливо, станете пліч-о-пліч з побратимами, які виконують бойові завдання, у вас будуть знання та навички. Поки в країні війна, потрібно вміти надавати гідну відсіч ворогу», – звернувся до випускників Київського обласного центру підготовки населення до нацспротиву заступник голови КОДА Дмитро Кучеря.

Сертифікати про проходження базового курсу підготовки цивільних до нацспротиву випускникам вручив заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін. Вын також запросив охочих долучатися до лав бригади.  

З початку 2024 року Київський обласний центр підготовки населення до нацспротиву провів два 7-тижневих базових курси та майже 20 вишколів  – одноденних скорочених курсів.

Нагадаємо, в Київському обласному центрі підготовки населення до нацспротиву викладають інструктори виключно з бойовим досвідом. Всі заняття проводяться безкоштовно.

  

Додати коментар