Руслан Кравченко: Київщина працює над комплексними заходами для зміцнення енергостійкості

Підготовка до опалювального сезону – одне з головних питань, яке потребує постійної взаємодії влади, регіонів, громад та бізнесу. Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко взяв участь у черговому брифінгу щодо подолання енергетичних викликів, що відбувся під головуванням заступників керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби та  Ростислава Шурми. На ньому разом з представниками уряду, ОВА, органів місцевого самоврядування, дипломатами та міжнародними партнерами обговорювались питання швидкого ремонту енергообʼєктів, захисту енергетичної інфраструктури та створення децентралізованої енергосистеми. 

Обговорили конкретний комплекс заходів та потреби регіонів, щоб люди були з теплом, світлом та водою взимку. Почули про конкретні кроки, які роблять наші міжнародні партнери для допомоги Україні, зокрема США та Японія. 

«Київщина, як і вся Україна, працює над встановленням когенераційних установок. Найближчим часом в регіоні планується встановити 19 таких установок загальною потужністю понад 50 МВТ у громадах Броварського, Бучанського та Вишгородського районів. Триває робота щодо залучення інвесторів до реалізації аналогічних проєктів. В планах також встановлення у низці громад Київщини компактних газових теплоелектростанцій для обʼєктів освіти, медицини та соцзахисту», – написав у Facebook Руслан Кравченко

Крім того, Київщина вже уклала 8 ЕСКО-договорів із впровадження енергоефективних проєктів на загальну суму 128 млн грн. Йдеться про термомодернізацію шкіл, лікарень, дитячих садків та встановлення сонячних електростанцій для об’єктів критичної інфраструктури. 

Також реалізовуються урядові програми для підтримки енергонезалежності та енергоефективності фізичних осіб, ОСББ та ЖБК, бізнесу. Все доступно і без зайвої бюрократії. Вибір програм чималий, кожен може обрати найзручнішу для себе. Подробиці тут. 

   

Додати коментар