В області триває вступна кампанія до закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти

1 липня розпочалась вступна кампанія до закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти. Вступ до них можливий як за регіональним замовленням, так і за кошти фізичних та юридичних осіб. Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.
Для підготовки молодших фахових бакалаврів Київською обласною державною адміністрацією затверджено регіональне замовлення для 15 коледжів в обсязі 1546 осіб.
Підготовка фахівців у Київській області за освітніми ступенями «фаховий молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр» здійснюється за 20 галузями знань.
Охочі вступити до закладів фахової освіти подають документи через електронний кабінет. 13 липня (до 18:00) завершується прийом заяв на навчання в коледжах за регіональним замовленням.
Творчі конкурси та індивідуальні співбесіди коледжі проводять із 14 липня до 22 липня. А зарахування на основі базової загальної середньої освіти відбувається: для вступників за регіональним замовленням – не пізніше 18:00 31 липня; для вступників на контракт – не пізніше 03 серпня.
Зарахування на базі 11 класу відбувається не пізніше 14 серпня.
Станом на 11 липня до закладів фахової передвищої освіти подано понад 2300 заяв.
«Лідерами за кількістю поданих заяв є заклади фахової передвищої освіти міст Біла Церква та Ірпінь. Зокрема, це Ірпінський фаховий коледж економіки та права, Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж, Білоцерківський механіко-енергетичний фаховий коледж, Білоцерківський медичний фаховий коледж», – зазначила Жанна Осипенко.
Підготовку робітничих кадрів для підприємств, установ та організацій здійснюють 22 заклади професійної (професійно-технічної) освіти та 3 заклади фахової передвищої освіти. Цьогоріч профтехи випустили понад 3,5 тис. робітників.
На підготовку кваліфікованих робітників затверджено регіональне замовлення у кількості 3620 осіб.
До профтехів можна подавати документи наживо та онлайн — через електронний кабінет на сайті ЄДЕБО.
Вступна кампанія до закладів професійної (професійно-технічної) освіти традиційно триває до 1 вересня, але за необхідності може бути продовжена і до 1 жовтня.
На сьогодні вже подано 1790 заяв на навчання за робітничими професіями, з них більшість на основі 9 класу.
«Хорошу позитивну динаміку у створенні електронних кабінетів та поданні заяв мають Васильківський професійний ліцей, Центр професійно-технічної освіти з Переяслава, Броварський професійний коледж, Катюжанський професійний коледж. Ці заклади вже виконали регіональне замовлення на понад 60%», – додала заступниця голови КОДА.

Додати коментар