Швейцарська делегація відвідала будинок підтриманого проживання №2 у Переяславі

Швейцарська делегація у Переяславі відвідала будинок “підтримане проживання” № 2 при Центрі надання соціальних послуг та соціальної інтеграції. Реконструкція цього приміщення відбулася за підтримки Швейцарської агенції в Україні, повідомляє Переяслав.City.

Представники агенції у складі пані Ізабелли, Петра Ількова та Юлії Бригадир відвідали Центр у рамках українсько-швейцарської ініціативи “Психічне здоров’я для України” (MH4U). Завдяки цьому проєкту тут у грудні 2023 року відкрили вже другий будинок підтриманого проживання.

Він знаходиться за адресою: м. Переяслав, вул. Івана Мазепи, 1.

“Його реконструкція відбулася завдяки даній програмі та й надалі отримує підтримку проєкту”, – написали на сторінці Центру у фейсбуці.

Учасники делегації поспілкувалися з резидентами відділення, асистентами та клієнтами Центру і отримали відповіді на всі запитання.

Автор: фб-сторінка Центру

Будинок підтриманого проживання у Переяславі є частиною психоневрологічного інтернату, але знаходиться в окремому невеликому будинку. Місцева адміністрація надала приміщення у безплатне та безтермінове користування, а профінансував проведення ремонтних робіт уряд Швейцарії.

“Для людей з психічними розладами – це можливість жити максимально самостійно, навчитися дбати про себе, вести домашнє господарство, бути самозарадними та активними. Для них це, без перебільшення, шанс змінити життя”, – переконані ініціатори проєкту “Психічне здоровʼя для України”.

Крім коштів на ремонтні роботи та облаштування будинку, у рамках реалізації проєкту вдалося:

 
  • підвищити кваліфікацію працівників будинку підтриманого проживання;
  • отримати необхідну експертну та консультаційну підтримку.

 

Додати коментар