Олександр Петруня із Переяслава закупив 36 FPV-дронів за 700 тисяч гривень, які зібрали на конференції

Співзасновник компанії XataNet Олександр Петруня із Переяслава зібрав 700 тисяч гривень для військових. На них закупив 36 FPV-дронів.

З 11 по 14 квітня у Буковелі тривала Українська конференція операторів та сервісів інтернет (УКОС). Її організовував співзасновник переяславської компанії XataNet Олександр Петруня. У рамках проєкту “КОСимо орду разом” під час неї зібрали 700 тисяч гривень на дрони для військових. Про це повідомляє Інформатор.

– УКОС – це всеукраїнська конференція операторів та сервісів інтернету. Я є її організатором вже близько 4 років. На базі цієї конференції ми збирали гроші, аби придбати дрони для військових. “Косимо орду разом” – це волонтерська ініціатива конференції, в її рамках раніше ми вже збирали донати на джип та снайперську гвинтівку для розвідників, – розповів Петруня.

Зазначив, що гроші на дрони збирали для військового та колеги-провайдера із Житомира Віталія Головні та його підрозділу “Рубак” (рота ударних БпЛА) 78-го окремого десантно-штурмового полку.

– Задля цього в рамках конференції я організував аукціон з різноманітними лотами, які надали учасники УКОСу, колеги з ринку та народний депутат. Був прапор із підписом Буданова, марки із підписом Залужного, шматок збитого російського літака, різна футбольна атрибутика: футболка Ліонеля Мессі та Кріштіану Роналду, а також м’яч із підписами всього футбольного клубу “Динамо” (Київ), але всі охочі і просто так донатили. Взагалі ми планували зібрати 500 тисяч гривень, а вийшло 700 тисяч.

Олександр Петруня сказав, що за ці гроші придбав 36 8-дюймових FPV-дронів з акумуляторами, які попередньо погодили безпосередньо з пілотами та які найближчим часом вже будуть у військових.

Додати коментар