У Переяславі виступив поп-рок-гурт «Інше Небо»: зібрали кошти на реабілітацію воїна 137-го батальйону ТрО Бориспільщини

Бориспільський поп-рок-гурт «Інше Небо» відіграв у Переяславі благодійний концерт. Зібрані кошти спрямували на реабілітацію військовослужбовця-земляка й колеги по цеху, повідомляє Proslav.

У Переяславі виступив поп-рок гурт «Інше Небо»: зібрали кошти на реабілітацію воїна 137-го батальйону ТрО Бориспільщини
У Переяславі виступив поп-рок гурт «Інше Небо»: зібрали кошти на реабілітацію воїна 137-го батальйону ТрО Бориспільщини

Гурт «Інше Небо» водночас можна назвати і молодим, і досвідченим: в теперішньому складі музиканти грають лише кілька місяців, втім загалом його історія розпочалася більше 15 років тому. Незмінним учасником і фронтменом гурту залишається його засновник Олександр Пилипенко.

– Я захоплююся музикою з дитинства. Це, певно, в мене від батька – він часто виступав, грав на весіллях, – розповідає лідер «Іншого Неба». – Я родом із села Мирне, там виріс і навчався у місцевій школі. У старших класах ми з друзями вирішили створити гурт. Перед першим виступом на шкільній сцені ведучий запитав, як нас оголосити публіці. Ми тоді ще не мали назви, я дещо розгубився і попросив його придумати. Юра запропонував три варіанти, серед них – «Інше Небо». Так і залишилось.

На початку існування гурту Олександр був барабанщиком, а потім вирішив бути «поближче до глядачів», і почав грати на гітарі – чоловік вправно володіє обома інструментами. Він же – соліст колективу і автор майже всіх його пісень.

– Склад учасників змінювався багато разів: спочатку ми ж були підлітками, хтось приходив до гурту заради розваги. Чим дорослішими ставали, тим серйознішим було ставлення музикантів. Довго ми не могли знайти класного барабанщика, але наразі в нашій команді кожен на своєму місці й ми нарешті можемо впевнено грати великі сольні концерти, – каже автор-виконавець.

Отже, зараз «Інше Небо» – це Олександр Пилипенко (вокал, гітара), Віталій Аліфонський (бас-гітара), Юрій Григор (клавішні, бек-вокал), Роман Кравець (барабан). Усі музиканти – жителі Бориспільщини. Тут, на малій батьківщині, вони розпочали літню серію концертів на підтримку Збройних Сил.

У переяславському парку Тараса Шевченка музиканти відіграли повноцінну програму тривалістю півтори години. Виконали композиції, які вже стали популярними серед інтернет-користувачів, скажімо, «Жити», на який відзняли відеокліп. Представили й пісні, які лише планують записати на студії – «Єдина», «Перепишу». Студію звукозапису, до речі, Олександр Пилипенко обладнав просто в себе вдома.

Надвечір у Переяславі пішов дощ, тому не всі поціновувачі живої музики змогли потрапити на концерт просто неба, однак найпалкішим меломанам негода не стала на заваді. Під час концерту вдалося зібрати 5 тисяч гривень. Кошти передали гітаристу Андрію Спису, військовослужбовцю 137-го батальйону ТрО Бориспільського району, який зазнав поранення на Донеччині й потребує реабілітації.

– Андрій – наш земляк і кум нашого басиста,. Перед тим, як піти на війну, він залишив нам свою апаратуру в користування. Ми всіма силами хочемо підтримати його, – сказав Олександр Пилипенко.

Додати коментар