Неділя, 30 Червня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

«Від маленького серця до великого миру»: у Переяславі провели благодійний ярмарок дитячих робіт

«Від маленького серця до великого миру»: у Переяславі провели благодійний ярмарок дитячих робіт«Від маленького серця до великого миру» – під таким девізом у приміщенні банкетного залу Fenix (ресторан «Дружба») у Переяславі відбувся благодійний фестиваль-ярмарок дитячих виробів на підтримку ЗСУ. Його провели 29 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, за ініціативи Тетяни Соколової-Удод та команди волонтерів «Нескорені». Як це було, розповідає Переяслав.City.

Пані Тетяна вже вдруге стала господинею такого благодійного заходу. Команда друзів-однодумців охоче підтримала ідею та в затишному залі зібрали багато юних переяславців і для розваги, і для корисної справи на підтримку ЗСУ.

На столах були виставлені дитячі доробки, які охочі могли придбати і таким чином морально заохотити юних творців та фінансово підтримати ідею заходу – збір донатів на потреби підтримки захисників.

Роботи з соломкиРоботи з соломки Автор: Володимир Набок

Доки дорослі розглядали та обирали собі вироби, організатори влаштували для дітей майстер-класи. Їх проводили з плетіння соломки під керівництвом Тетяни Буторіної, розпис пряників «з Україною в серці» з Оксаною Білько, виготовлення піньяти з Дарією Фетисовою. Діти майже впродовж години займалися з наставницями і з цікавістю робили те, що їм до вподоби.

Потім до справи взялися знані аніматорки Олена Романко та Оля Канавець. Вони організували для дітей неперевершені шоу й малеча була в захваті. Дітвора грала в різноманітні ігри, танцювала, стрибала. Ведуча заходу Юля Лялька зазначила, що вже третій рік як російський агресор тероризує Україну, украв у наших дітей мирне небо та радість. Наші діти вмить подорослішали, бо вони відчули усю несправедливість світу, коли країна-терорист позбавляє майбутнього їх та їхні родини.

Всі із-задоволенням фотографувались у фотозоні від Аліни БурчикВсі із-задоволенням фотографувались у фотозоні від Аліни Бурчик Автор: Володимир Набок

Юна художниця Софія Дрига біля своїх робітЮна художниця Софія Дрига біля своїх робіт

Мабуть, саме через це маленькі переяславці не стоять осторонь, а теж долучаються до допомоги українській армії. Вони виставили на продаж свої доробки, аби зібрати кошти та передати волонтерам ГО «Команда Нескорених» на чолі з Ольгою Дригою на закупівлю необхідних продуктів для виробництва швидкого харчування для воїнів. За час фестивалю зібрали 10 810 гривень. Це кошти за вхідні квитки (150 грн) та виручені від реалізації дитячих виробів.

На фестивалі були представлені й дитячі вироби, малюнки, обереги, які приготували саме діти волонтерів «Нескорених». Прекрасні роботи виставили Анастасія Світлична, Дарина Фетісова, Роман Бондаренко, Анна Сідало, Катя Бородіна, Софія Дрига, Зоряна Буторіна, Кіріл Самійленко, Валентин Дрига, Аліса Коберник, Аліса Безхлібна, Даша Іскра, Поліна Палатна, вихованці гуртка «Дизайн композиції» та учні Переяславської початкової школи.

Тетяні Соколовій-Удод допомогли організувати свято для дітей ведуча Юля Лялька, кафе «Фламінго», Кенді-бар Надії Різник, музичний супровід від Миколи Гриценка, солодку вату безплатно виготовляла Надія Божок, шикарну фотозону створила Аліна Бурчик, напої від Лариси Соколової.

 Організаторка дитячого свята Тетяна Соколова-УдодОрганізаторка дитячого свята Тетяна Соколова-Удод
 Розмальовувати пряники подобалось усім і мама, і діткамРозмальовувати пряники подобалось усім і мама, і діткам
 Виплести із соломки «Журавля миру» не так і простоВиплести із соломки «Журавля миру» не так і просто
 З аніматорами цікаво танцюватиЗ аніматорами цікаво танцювати

Додати коментар