Зустріч групи взаємопідтримки

Травень місяць  у світі та Україні присвячений обізнаності про ментальне здоров’я. Підтримка ментального здоров’я власного і дітей – це той ресурс, який потрібний для того, щоб жити і рухатись далі, навіть, у найскладніші часи.

У рамках роботи групи взаємопідтримки «Жити тут і зараз» для внутрішньо переміщених осіб 29 травня на базі приміщення Молодіжного простору була проведена зустріч – правовий інформ «Права дітей: знати, розуміти, захищати».

Інспектор СЮП відділу провенції  Бориспільського РУП ГУ Національної поліції в Київській області Лариса Занєвська ознайомила учасників зустрічі із законодавством щодо виховання та захисту прав дітей. Детально обговорила теми насильства, булінгу в дитячому середовищі, формування моделей безпечної суспільної поведінки, дбайливого ставлення до власного здоров’я.

Старший викладач кафедри психології, членкиня ГО «Інститут підтримки громадських ініціатив» Людмила Хаметова з учасницями зустрічі обговорили тему самооцінки та задоволення базових потреб особистості, пропрацювали шляхи виходу з конфліктних ситуацій, налагодження ефективної взаємодії дітей в навчальному середовищі та поза межами освітніх закладів. За допомогою психотерапевтичних технік допомогла проаналізувати індивідуальний психологічний стан та усвідомити власні емоції. У теплій дружній атмосфері учасниці ділились своїм досвідом, шукали відповіді на свої питання та виконували арт-практики.

Директор центру соціальних служб Юлія ЛЯЛЬКА

Додати коментар