Представники Молодіжної ради Переяславської громади відвідали форум в Івано-Франківську та обмінялися досвідом з колегами

Представники Молодіжної ради Переяславської МТГ Катерина Легенька, Ростислав Дереча та Вікторія Грицай та головна спеціалістка відділу організаційно-інформаційної роботи та комп’ютерного забезпечення Переяславської міської ради Іванна Невертій взяли участь у форумі молодіжних рад «Форми участі молоді в умовах воєнного часу». Захід проводила Українська асоціація молодіжних рад в межах Програми «Незламна молодь: Молодіжні ради» з 24 по 26 травня в Івано-Франківську, повідомляє Proslav.

Переяславці залюбки долучилися до форуму, адже він став підсумком участі Молодіжної ради у Програмі «Незламна молодь: Молодіжні ради». Її набутками є шість відвіданих активною молоддю воркшопів, низка виїздних навчальних сесій по роботі з внутрішньо переміщеними особами, після яких у Молодіжній раді створили відділ по роботі з ВПО.

Самі за себе говорять відгуки Катерини, Ростислава та Вікторії про відвідини Івано-Франківська та безпосередню участь у форумі. Усі троє зізнаються, що для них це було чудовою нагодою поділитися ключовими досягненнями переяславців, перейняти досвід колег з інших громад, менторів та партнерів.

«Нині, в умовах повномасштабного вторгнення, молодіжно-консультативні органи демонструють особливу ефективність, допомагають посилювати навички у комунікації з владою, формуванні команд для ефективного поступу у молодіжній політиці, синергії предметних і плідних стосунків між Молодіжними радами та центрами усіх громад-учасниць програми. Для мене це змога мати безпосередню долученість до суспільно-політичних процесів – як на мене, це дуже цінно у цей непростий для країни час, який вимагає нашої проактивності та небайдужості»– ділиться Ростислав Дереча.

Натомість Катерина Легенька та Вікторія Грицай говорять про предметну доречність здобутих знань та конкретні кейси роботи. За нагоду дякують УАМР та спікерам, серед яких були представники Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України, Офісу Ради Європи в Україні, Міжнародного республіканського інституту IRI, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, першого всеукраїнського Клубу ЮНЕСКО в Україні тощо.

Представники Молодіжної ради Переяславської громади відвідали форум в Івано-Франківську та обмінялися досвідом з колегами

«Безумовно, форум став платформою для співпраці між молоддю та владою, молодіжними радами та їх учнівськими й студентськими, громадськими відгалуженнями. Завдяки менторській підтримці, тренінгам, участі у воркшопах та навчальних заходах маємо вагомий поштовх та знання для розвитку молодіжної політики у Переяславській громаді. Неодмінно поділимося набутими знаннями, які знадобляться для взаємодії  з органами місцевого самоврядування із колегами-молодорадівцями у Переяславі», –  додають дівчата.

Програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

  ***

Додати коментар