Руслан Кравченко: Київщина нарощує темпи облаштування фортифікацій

Київщина нарощує темпи облаштування військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд та ліній невибухових загороджень. 

Відео про облаштування фортифікацій на своїй сторінці у Facebook оприлюднив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.  

«Добре захищені оборонні рубежі. Це те, що турбує кожного українця, це те, над чим активно працюємо разом з військовими. Київщина нарощує темпи облаштування військових інженерно-технічних фортифікаційних споруд та ліній невибухових загороджень. Зміцнюємо обороноздатність нашої Київщини», – зазначив він. 

Руслан Кравченко наголосив, що де і що будувати визначило військове командування. Всі роботи також під їх постійною координацією.

«Терміни, якість, ціни. Це під прискіпливим багаторівневим контролем. Держава виділяє необхідні кошти на облаштування фортифікацій. Наше завдання – щоб все йшло винятково за призначенням», – наголосив він. 

Начальник Київської ОВА підкреслив, що підрядники, які працюють на обʼєктах, пройшли повну перевірку правоохоронців. Куди і як витрачаються кошти перевіряє СБУ, ДБР та НАБУ. 

Крім того, були залучені фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Вони перевірили всю проєктно-кошторисну документацію, затвердили своїми експертними звітами, здійснюють технагляд за будівництвом. 

«Закриття актів виконаних робіт – лише після їх будівельно-технічної експертизи. Ці документи та матеріали обовʼязково надамо для повної перевірки правоохоронцям», – зауважив Руслан Кравченко. 

Крім того, залучили до повного обʼєктивного та прозорого аналізу антикорупційні організації. Зокрема, StateWatch, Рух Чесно, FiscalCenter, Антикорупційний штаб дадуть свою оцінку в рамках діяльності Спостережної ради з питань відбудови. Проведуть повний аналіз документів, які не містять державної таємниці – кошториси, підрядники, ціни та виїзні перевірки. Всі висновки будуть розглянуті в рамках роботи групи «Прозорість та підзвітність». 

«Ефективне нарощення обороноздатності області та прозорість і підзвітність всіх етапів — завдання над яким працюємо задля безпеки людей», – підкреслив Руслан Кравченко. 

Додати коментар