Тетяна Соха везе кілька нагород, а Дмитро Озманян та Артур Горденко чудово представили Україну на Чемпіонаті Європи з сумо у 2024 році: усі вони тренувалися на базі УГСП

24-26 травня 2024 року у Греції проходив Чемпіонату Європи з сумо. Позмагатися і визначити найкращих сумоїстів Європи прибуло 16 команд, зокрема збірна України. У складі команди були й три здобувача факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі: Тетяна Соха (IV курс), Дмитро Озманян (ІІІ курс) і Артур Горденко (IV курс).

Слід відзначити те, що підготовка спортсменів проходила на базі УГСП під керівництвом Заслуженого тренера України, старшого викладача кафедри спортивних дисциплін і туризму Сергія Безкоровайного. Здобувачі плідно поєднували навчальну та тренувальну діяльність, опановували різні освітні компоненти програми і підвищували техніко-тактичну майстерність на навчально-тренувальних заняттях з сумо. Така наполеглива робота позитивно відзеркалилася на результатах змагань.

Уже в перший день змагань Тетяна Соха стала чемпіонкою Європи серед дівчат віком до 21 року, а в другий день змагань – срібною призеркою Чемпіонату Європи у своїй ваговій категорії серед дівчат до 23 років, чемпіонкою Європи в командному заліку.

Волю до перемоги і гарні успіхи продемонстрували і хлопці, але, на прикрість, як дебютанти змагань такого високого рівня, наразі вони залишились без медалей. Зауважимо, що Артур Горденко боровся за бронзову нагороду у поєдинку з більш досвідченим і титулованим суперником, але поки що не отримав бажаної медалі і в підсумку став п’ятим. Для дебютанта таких солідних змагань – це, направду, відмінний результат!

Спортсмени дякують захисникам і захисницям України за можливість тренуватися і змагатися, а колектив факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі, уся сковородинівська родина, вітає наших студентів-учасників змагань, зокрема чемпіонку Європи з сумо, а також їх тренера. Зичимо їм подальших спортивних перемог!

Пресцентр факультету фізичної культури, спорту і здоров’я

Додати коментар