Коли завершується навчальний рік у школах Переяслава: чи будуть урочистості та скільки медалістів

У Переяславі завершується навчальний рік. Як це буде запитали у начальника відділу освіти.

У п’яницю, 31 травня, для школярів Переяслава офіційно завершиться навчальний рік. У Переяславській громаді буде 161 випускник 11-х класів та 404 випускників 9-х класів, найбільше – у ліцеї імені Володимира Мономаха (колишня ЗОШ №7). Також цьогоріч буде 19 медалістів, що на 6 більше ніж торік: 8 срібних та 11 золотих. Про це Інформатору розповів начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

 

– 31 травня, у день останнього дзвоника, школи самі визначатимуть формат проведення урочистостей, але враховуючи особливості військового стану, чи це буде якийсь флешмоб, лінійка або захід. Ніяких централізованих рекомендацій в якому плані це проводити немає, – зазначив Ярмоленко.

 

 

Додав, що у період літніх канікул у школах та садочках Переяславської громади мають провести косметичні ремонти на які виділили трохи коштів. Великих багатотисячних ремонтів не заплановано.

– Мультипредметний тест у Переяславі проходитиме у двох облаштованих закладах, в яких саме розголошувати не можна з безпекових вимог. Розпочнеться він 25 травня та закінчиться 20 червня. Цьогоріч особливість тесту в тому, що якщо раніше в день проводили дві сесії – вранішню та післяобідню, то зараз в день буде лише одна сесія, адже він досить тривалий, близько 5 годин.

Петро Ярмоленко також розповів, що вручення документів про освіту для 9-х класів проведуть 14-15 червня, а для 11-х класів 28 червня на День Конституції України. Буде збір та нагородження медалістів, але загальноміського заходу не планується. З місцем проведення поки не визначились.

 

Додати коментар