Ліна Костенко та Валерій Залужний стали почесними громадянами Києва

8 травня столична міська рада нагородила званням “Почесний громадянин Києва” Ліну Костенко та Валерія Залужного.

Сьогодні столиця, рішенням Київради, висловила свою шану та повагу і нагородила званням “Почесний громадянин Києва” двох людей, які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців, – Ліну Костенко та Валерія Залужного“, зазначив очільник столиці.

Ліна Костенко - почесна громадянка Києва

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

У міськраді наголосили, що Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців.

Дух свободи та сміливості!“, додали там.

Ліна Костенко - почесна громадянка Києва

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Зазначимо, що Ліна Василівна зробила неоціненний внесок у розвиток вітчизняної літератури, а також патріотичне виховання не одного покоління українців.

Поетеса пережила Другу світову війну, бувши ще зовсім юною дівчинкою. А напередодні свого 92-го дня народження, 2 роки тому, знову прокинулася під звуки вибухів о четвертій ранку. Перебуваючи у столиці, яку охопила паніка, страх та невідомість, Костенко продовжувала писати та невпинно працювати.

Я ж належу до покоління, яке пережило Другу світову війну… І ці бомби о четвертій годині ранку – мені вони звичні з дитинства. Тепер я знову почула ті ж бомби, страшніші, і, мушу вам сказати, я не злякалася.

Ні разу не пішла в укриття… Воно гуде, думаю, добре, нехай: уб’є – так уб’є… Перший місяць, правда, не дуже писалося. Перший місяць я стежила за кожним кроком і нюансом цієї війни. А потім взяла себе в руки й почала писати, писати й все“, – поділилася письменниця у своєму першому за 12 років інтерв’ю для телеканалу “Київ”.

Також Валерія Федоровича Залужного, зі слів Кличка, міськрада відзначила за особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України.

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Був дуже радий вручити відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вдома у Ліни Василівни“, додав голова міста.

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Джерело

Додати коментар