У Переяславській громаді триває озеленення: на території університету, за кошти меценатів і сприяння міста, з’явилася алея лип

У рамках двомісячника з озеленення й благоустрою, що триває в Україні та, зокрема, на території Переяславської громади, висаджують дерева. У перші дні травня міська влада передала Університету Григорія Сковороди в Переяславі 15 саджанців чотириметрових сортових лип. Їх придбано за кошти небайдужих меценатів, передає з місця події журналіст Proslav.

У Переяславській громаді триває озеленення: на території університету, за кошти меценатів і сприяння міста, з’явилася алея лип
У Переяславській громаді триває озеленення: на території університету, за кошти меценатів і сприяння міста, з’явилася алея лип

Сортові липи почали висаджувати вчора силами студентів, викладачів і співробітників університету. Сьогодні зранку акцію особисто підтримали ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур та голова Переяславської громади Вячеслав Саулко.

Як розповідає міський голова, алея з’явилася в закладі як ще один знак вшанування подвигу хлопців і дівчат, випускників університету, які загинули. Також, на його думку, це важливо для військових, які зараз повертаються з війни., адже це відновлює їх емоційний стан.

«Також певну частину цієї алеї буде присвячено викладачам переяславського університету, які зробили вагомий внесок у розбудову закладу, нашого міста та громади, виплекали кілька поколінь студентів, мають повагу у науково-освітньої спільноти», – говорить Вячеслав Саулко та наголошує на тому, що одним із самих пріоритетних завдань у його діяльності є сприяння розвитку і підтримка Університету Григорія Сковороди в Переяславі у всіх напрямках його діяльності. Підкреслює, що заклад є візитівкою нашого міста, яка славить його на всю Україну та далеко за її межами.

 

Своєю чергою ректор університету згадує, що ще у 2006 році з нагоди XIII Сухомлинських читань в університеті з’явилася алея академіків, а відтак поява нових дерев на території кампусу є доброю традицією, яку продовжують.

«По перше, вона є належним кроком вшанування наших випускників та здобувачів, що поклали своє життя за Україну та її свободу на новітньому етапі національно-визвольної боротьби нашої Батьківщини – з 2014 року та в умовах повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. По друге, в закладі створено Центр ветеранського розвитку і ми матимемо два центри по психологічній реабілітації ветеранів. Відтак нові насадження сприятимуть гардено-терапії, яку проводять наші психологи і яка, серед іншого, передбачає роботу в саду та парку», – додає Віталій Коцур, підкреслюючи актуальне завдання очолюваного ним закладу щодо створення належних коворкінг-зон для роботи із захисниками, які повернуться з територій де тривають активні бойові дії й проходитимуть тут реабілітацію тим самим покращуючи своє ментальне здоров’я.

Як зазначили на сайті університету, УГСП та міською владою досягнуто згоди у тому, що озеленення альма-матер, як і Переяславської громади в цілому, продовжиться й восени. Планується, що до того часу на території альма-матер розшириться дендропарк який буде збагачено декоративними деревами та іншими насадженнями, що зроблять цю територію ошатнішою.

Нагадаємо, що біля переяславської гімназії висадили липову алею в пам’ять про загиблих на війні учнів.

Додати коментар