Руслан Кравченко: Київщина розмістила 77 релокованих підприємств

Київщина розмістила 77 релокованих підприємств. Частина з них вже працюють, інша – налагоджують виробництво. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Днями разом Президентом України Володимиром Зеленським та першою леді Оленою Зеленською начальник КОВА відвідав одне з таких релокованих підприємств.

«Технологія майбутнього, яку привезли в Україну з Нідерландів. Так про своє підприємство «Нова кухня» говорять його «батьки». Це релокований бізнес, який нині працює в місті Славутич на Київщині. Заснували «Нову кухню» Марія та Сергій Бубнови. До повномасштабного вторгнення росіян родина мала успішний бізнес в Маріуполі. Виготовляли квашену та мариновану продукцію. Товар продавали у великих торговельних мережах міста під маркою «Азовська фабрика кухня», – розповів Руслан Кравченко.

У березні 2022 року російські окупанти зруйнували підприємство. Родині Бубнових пощастило виїхати з Маріуполя. Вивезти обладнання,  на жаль, не вдалося. Певний час Марія з дітьми проживала у Нідерландах. Ідею відновити підприємство підтримала вся родина. Вирішили почати все з нуля у Славутичі на Київщині. Шансом на відновлення стала участь у різних грантових програмах. Зокрема, USAID (DAI), DRC, GIZ, єРобота: Власна справа та переробне виробництво, інші. Загалом залучили інвестицій на суму понад 500 тис. дол. США.

«Знайшли приміщення, обладнали цех, придбали нове сучасне обладнання. Створили 6 робочих місць.  Щодня тут виготовляють 1500 порцій супів. Борщ з телятиною, грибний суп з куркою,  сирний суп та суп з курячими фрикадельками. Все за домашнім рецептом. А головне – упаковане та може зберігатися тривалий час без холодильника. Як каже власниця підприємства Марія: продукція для тих, у кого немає часу для приготування», – додав начальник Київської ОВА.

     

Додати коментар