Вивчаємо німецьку мову із задоволенням!

Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2 має добру традицію: проводити предметні декади. От і цього року учні із великим задоволенням брали участь у заходах, які були присвячені такому шкільному предмету як НІМЕЦЬКА МОВА.

Учні 6А, 7А та 7Б дізналися, що дарують німці один одному до Дня святого Валентина, рятували «розбиті серця», вчилися писати листівки-валентинки німецькою мовою.

Учні 9А класу вже на іншому рівні використовували свої знання німецької мови, вони захищали свої проекти «Мій улюблений девайс», розповідали про свій пристрій, що можна за його допомогою робити.

Родзинкою предметного тижня був захід «Deutschsingen macht Spaß!“. Кожен клас намагався якомога краще представити свою пісню: співали, інсценізували, супроводжували відповідними рухами та одягли яскраві костюми. Пісні були різні за тематикою, але глядачі із захопленням слідкували за виступами всіх учасників концерту та нагороджували оплесками артистів. Така форма роботи сприяє естетичному вихованню учнів, згуртуванню колективу, більш повному розкриттю творчих здібностей кожного. Учні відразу долучаються до культури країни, мова якої вивчається; при роботі з цим своєрідним лінгвокраїнознавчим матеріалом створюється хороша передумова для всебічного розвитку особистості учня, бо спеціально підібрані пісні стимулюють образне мислення і формують хороший смак.

Масове залучення школярів різними заходами підвищує інтерес до вивчення німецької мови, з’являється мотивація до практичного застосування різними видами мовленнєвої діяльності, підвищує активний мовний словниковий запас учнів, удосконалюється вимова, стимулюється інтелектуальна та мовна активність, що приводить до загального підвищення культурного рівня учнів.

Зайченко О.М., вчитель німецької мови ЗОШ № 2

Додати коментар