Ридає рідна земля за обірваним молодим життям…

Сьогодні переяславці, у день Благовіщення, під шепіт безперервного березневого дощу, провели в останню путь 29-річного, енергійного, харизматичного Антона Узенюка. Молодший сержант Збройних Сил України служив командиром бойової машини-командиром механізованого відділення. З 8 грудня 2023 року вважався зниклим безвісти. Нині ж стало відомо, що того дня життя воїна обірвалося під час виконання бойового завдання на південно-західних околицях села Лиману Першого Куп’янського району Харківської області внаслідок мінометного обстрілу ворога. Тіло воїна нарешті змогли евакуювати з поля бою.

Уже о 12 години біля родинного помешкання збирається багато людей – рідні, друзі, колеги, керівництво громади. Приходять і ті, хто особисто не знав Антона. Люди несуть живі квіти.

О 13-ій до Храму Воскресіння Христового під’їжджає траурна процесія. Із катафалку виносять труну накриту державним стягом. Колеги несуть портрет загиблого. Згорьована мати, розгублена сестра, засмучена дружина…Заупокійну літургію проводять священники ПЦУ. Протягом цього часу біля труни стоять військові із почесної варти.

У церкві немає де стати, тому що постійно підходять люди. Ніхто із присутніх не стримує сліз – плачуть і жінки, і чоловіки. Багато молоді…

Останньою земною дорогою провели рідні та жителі громади молодшого сержанта ЗСУ Антона Узенюка до Андрушівського кладовища.

Слова співчуття рідним, море невиплаканих сліз, біль в кожному погляді, багато квітів, військові залпи і стяг, за право майоріти якого над нашою Україною до останнього подиху і боровся сержант Узенюк.

На віки-вічні ім`я Антона УЗЕНЮКА буде вписане в історію нашої громади та України, як воїна-Героя.

Герої української землі не вмирають, і світла пам’ять про них буде жити вічно в широких пшеничних полях, в синьому небі, в бистрих водах наших річок. Україна вистоїть і стане ще сильнішою. Та в кожному подиху, в кожному ударі серця українця житиме вічна пам’ять про ці страшні події.

 Спи спокійно, Солдате. Добра світла пам’ять про тебе і вдячність за твій подвиг назавжди залишаться у наших серцях!

Вічна пам’ять захиснику України!  Ніколи не забудемо!

Герої не вмирають!  Героям слава!   СЛАВА УКРАЇНІ!

Додати коментар