Оформлення посвідки на постійне проживання в Україні для іноземних громадян

Посвідка на постійне проживання – це документ, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства та підтверджує право на постійне проживання в Україні. Підставою для отримання посвідки на постійне проживання в Україні є отримання дозволу на імміграцію, прибуття на постійне місце проживання в Україну.
Для оформлення посвідки на постійне проживання подаються такі документи:
1. дійсний паспортний документ іноземця, або документ, що посвідчує особу без громадянства;
2. переклад на українську мову сторінки паспортного документа іноземця або документа, що посвідчує особу без громадянства, з особистими даними, засвідчений у встановленому законодавством порядку;
3. копія рішення про надання дозволу на імміграцію;
4. документ, що засвідчує реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).
5. квитанція про сплату адміністративної послуги та вартість бланку посвідки на постійне проживання з безконтактним електронним носієм – 1066 грн., державне мито – 85 грн.
Заява про оформлення посвідки на постійне проживання розглядається протягом 15 робочих днів.
Посвідка на постійне проживання видається строком на 10 років. Посвідка на постійне проживання без безконтактного електронного носія підлягає обміну у зв’язку із досягненням 25-річного та 45-річного віку.

Додати коментар