Державний реєстр санкцій вже запрацював в Україні

Запрацював Державний реєстр санкцій, у якому – 17 202 фізичних та юридичних особи, які вважаються підсанкційними.
Його створено з метою надання безоплатного публічного доступу громадян до актуальної та достовірної інформації про суб’єктів, щодо яких застосовані санкції.
У реєстрі – 17 202 фізичних та юридичних особи, які вважаються підсанкційними.
Ведення реєстру забезпечує Апарат РНБО України.
До уваги державних реєстраторів
Відповідно до пункту 3-4 частини другої статті 6 Закону України «Про  державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» державний реєстратор при проведенні державної реєстрації перевіряє наявність факту застосування санкцій відповідно до Закону України «Про санкції». Вони унеможливлюють проведення державної реєстрації, та при наявності таких відмовляє у державній реєстрації з підстав, визначених  пунктом 3-3 частини першої статті 28 Закону.
У разі відмови у державній реєстрації у зв’язку із прийняттям Радою національної безпеки і оборони України та введенням в дію указом Президента України рішення про застосування санкцій, передбачених пунктами 1, 7, 16 частини першої статті 4 Закону про санкції, державний реєстратор протягом  3  робочих днів з дня формування повідомлення про відмову надсилає до Міністерства юстиції України копію такого повідомлення.
Відповідно до абзацу восьмого пункту 1 частини третьої статті 10 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державний реєстратор при проведенні державної  реєстрації встановлює наявність факту застосування санкцій відповідно до Закону про санкції, які унеможливлюють проведення державної реєстрації  прав, та при наявності таких відмовляє у державній реєстрації з підстав, визначених пунктом 6-1 частини першої статті 24 Закону.

Додати коментар