Профорієнтаційна робота – крок у світ професій

Профорієнтаційна робота з учнями – один із головних аспектів виховної роботи, спрямованої на підготовку учнів до свідомого вибору професії, визначення свого місця у суспільстві. Завдання педагога – якомога раніше виявити інтереси школярів і розвинути їх відповідно до потреб суспільства, створюючи умови для всебічного гармонійного розвитку особи.

Високоякісна профорієнтаційна робота в закладах освіти має вагоме значення для майбутнього здобувачів освіти. Це допомагає зорієнтувати та підготувати їх до професійної діяльності, надаючи корисну інформацію щодо розуміння світу праці, включаючи бачення власної кар’єрної траєкторії.

 Так, 22 лютого  2024 року на базі Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості спільно з педагогами – організаторами закладів освіти громадивідбувся круглий стіл«Організація профорієнтаційної роботи у закладі освіти«Є ІДЕЯ».

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Любов КРАСОВА, начальник Переяславського управління Бориспільської філії Київського обласного центру зайнятості. Вона зосередила увагу присутніх на меті даного проєктута його важливості.

Провідний фахівець з питань зайнятості відділу кар’єрного консультування Переяславського управління Бориспільської філії КОЦЗ Тетяна КУЧЕРЕНКО провела практичний тренінг.

Зустріч пройшла в атмосфері живого спілкування. Сподіваємося, що кожен учасник тренінгу знайде рекомендації щодо конструктивної комунікації у цей складний час.

Віримо, що кожен день наближає нас до ПЕРЕМОГИ!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

відділу освіти Переяславської міської ради

 

Додати коментар