Діти та вчителі переяславського ліцею зібрали 58 тисяч гривень на тепловізор для воїна-земляка

Учні та вчителі Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи під час благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ зібрали кошти на придбання тепловізора, повідомляє Proslav. Саме цей прилад сьогодні є дуже необхідним воїнам.

Діти та вчителі переяславського ліцею зібрали 58 тисяч гривень на тепловізор для воїна-земляка

Ідея провести ярмарок на підтримку ЗСУ належала самим учням, благодійний захід провели просто у навчальному закладі. Продавали здебільшого солодощі.

Виручені 38 тисяч гривень передали переяславському волонтеру Руслану Стародубу.

– Коли я приїхав забрати кошти, директор ліцею поцікавився, на що плануємо їх витратити. Я відповів, що є запит на тепловізор від військового з Переяславської громади, який служить на одному з гарячих напрямків у складі підрозділу Національної Гвардії України. Олександр Петрович запитав, скільки він коштує. Я відповів, що близько 50 тисяч гривень. Тоді він сказав, що найближчими днями вони постараються дозбирати суму, якої не вистачає, щоб повністю закрити цей збір, – розповідає волонтер.

 

Вже за два дні директор ліцею Олександр Батрак зателефонував Руслану Стародубу і повідомив, що вони зібрали ще 20 тисяч гривень.

Тепловізор вартістю 49 430 гривень вже придбали і разом з гостинцями відправили земляку та його підрозділу на Запорізькому напрямку. Прилад дозволить фіксувати переміщення ворога навіть у повній темряві.

Залишок суми – майже 9 тисяч гривень  спрямували на придбання зарядної станції EKO FLOW на прохання ще одного воїна-земляка, зазначив Руслан.

А сьогодні волонтер вже отримав фотозвіт від захисників.

«Наші земляки щиро дякують дітям, батькам та всьому колективу Академічного ліцею імені Мазепи», – написав він.

 

Додати коментар