Безпека та діджиталізація навчання: колегія департаменту освіти і науки Київської ОДА визначила завдання на рік

Відбулося розширене засідання колегії департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
Захід відбувся у новому укритті Юрівського ліцею Гатненської громади.

Крім членів колегії, на засіданні були запрошені керівники місцевих органів управління освітою, директори закладів інституційного догляду та виховання дітей і закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, а також Гатненський сільський голова Олександр Паламарчук та ректорка Білоцерківського національного аграрного університету Олена Шуст.

На засіданні колегії обговорювалися результати роботи системи освіти області в минулому році та визначення стратегічних напрямів її розвитку в 2024 році.
«Наше головне завдання – спільними зусиллями організувати освітній процес на Київщині безпечним, доступним та сучасним. Над цим має працювати кожний освітній заклад в кожній громаді. Наші діти мають здобувати освіту у максимально безпечних умовах», – звернулася заступниця голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко.

Стратегічними завданнями цього року є продовження безпекових заходів у закладах освіти, облаштування укриттів, формування мережі профільних та академічних ліцеїв, покращення ментального здоров’я учасників освітнього процесу, реалізація проєктів з доступності, зокрема, у закладах професійної освіти, створення освітніх хабів із вивчення предмету «Захист України», продовження створення цифрових освітніх центрів, навчально-практичних центрів, діджиталізація освіти, реалізація реформи шкільного харчування.

За суттєві досягнення в роботі кращих освітян Київщини нагородили грамотами та подяками Міністерства освіти і науки України і Київської обласної державної адміністрації.

  

Додати коментар