Смуга перешкод, в’язання вузлів і стрільба: на Переяславщині проходить “Зимова першість-2024” ФОТО

“Зимова першість – 2024” Переяславської станції юних туристів розпочалася 5 січня. Гуртківці-учасники змагань уже подолали перші два етапи. У чому вправлялися юні туристи і скільки ще триватиме спортивна подія, повідомляє Переяслав.City.

Гуртківцям станції юних туристів, як зауважив її директор Анатолій Близнюк, під час зимових канікул нудьгувати ніколи, адже на початку нового року стартувала “Зимова першість” із туризму. Під час першого етапу змагань кожен із учасників молодшої та середньої вікових груп долав особисту дистанцію «Смуга перешкод».

 

Другий етап стартів проходив минулого тижня. Спочатку відбулися змагання на вправність, точність і швидкість вʼязання туристських вузлів для молодшої та середньої вікових груп. А потім, аби вихованці станції юних туристів та роїв джур набули навичок з військово-прикладної підготовки, були проведені вишкіл і змагання з кульової стрільби з пневматичної гвинтівки.

– Учасників багато, тому ми проводимо першість у три етапи. Види в яких змагаються юні туристи індивідуальні, а не командні. Уже з понеділка розпочнеться завершальна частина наших спортивно-туристичних баталій і саме тоді визначаться переможці. Від 5 січня ми проводили першість на базі станції, а от цього тижня поїдемо у Велику Каратуль – у тамтешній гімназії для організації такого роду змагань також є все необхідне, – зазначив Анатолій Іванович.

 

 

Додати коментар