Боєць із Переяслава подякував своїй шкільній вчительці за допомогу зворушливим відео

Кожен українець сьогодні може знайти, як допомогти військовим обороняти Батьківщину. Жителі Переяславщини також активно долучаються до благодійності, аби перемога України настала якомога швидше. Proslav розповідає про найцікавіші ініціативи минулого тижня.

Боєць із Переяслава подякував своїй шкільній вчительці за допомогу зворушливим відео
Боєць із Переяслава подякував своїй шкільній вчительці за допомогу зворушливим відео

Переяславка передала допомогу колишньому учневі, який захищає країну

Активісти волонтерського об’єднання «Переяслав» щотижня надсилають посилки підтримки захисникам на різних напрямках. Пакувати гостинці збираються на вихідних.

Останнього разу господині підготували більше 300 пакунків з цукерками, печивом, кавою, яблучними чіпсами, сухофруктами та сухими грілками, які бійці отримають напередодні Різдва. А ще розфасували більше 150 порцій пшеничної, ячної та перлової каші з м’ясом.

«Нехай кожен наш захисник отримає на Різдво гостинець з дому і здійсниться найзаповітніше бажання всіх українців – настане мир на Україні», – написала очільниця об’єднання Жанна Федорук.

Один із вантажів активісти відправили захисникам на Харківському напрямку. Там нині служить колишній учень пані Жанни переяславець Олександр Дронь.

«Напевно, Сашу знають більшість наших тероборонівців. Вони просили окопні свічки, ми поклали 5 ящиків, ну і ,звичайно, спакували 5 ящиків з нашими гостинцями», – зазначила волонтерка.

У свою чергу, Олександр від себе та побратимів подякував команді Жанни Федорук за підтримку:

«Дякуємо за передані гостинці для піхотинців! 20 років тому ви допомагали мені здобувати знання, зараз допомагаєте нам здобувати перемогу. Слава Переяславу, слава Україні!», – сказав боєць у відеозверненні.

Воїнам-землякам передали необхідне оснащення

Волонтер ГО «4.5.0 Переяслав» Руслан Стародуб опублікував фотозвіт від воїнів, яким днями передали необхідні речі.

Зокрема, землякам, які служать у складі 137-го батальйону територіальної оборони Бориспільського району придбали і передали напівавтоматичний зварювальний апарат.

«Хлопцям потрібно ремонтувати своїх залізних коней після бойових виходів і готувати техніку до наступного маршу», – написав він і подякував жителям Переяславщини за донати.

Крім того, минулого тижня придбали чотири зимові автомобільні шини, шолом FAST у комплекті з кавером та навушниками та тепловізор, а також оплатили ремонт автомобіля військових, вартість якого склала 5 тисяч гривень.

Працівниці дитсадочка виготовляють теплі килимки для військових

Працівниці закладу дошкільної освіти «Малятко» в’яжуть теплі килимки для військових. Майстрині виготовили вже більше 200 яскравих та оригінальних виробів, розповіла засновниця проєкту «Плетемо тепло» Людмила Дяченко.

Килимки передали волонтерці Ользі Дризі, яка доправить речі захисникам.

Волонтери готуватимуть різдвяні гостинці для бійців: просять підтримки

А працівниці ліцею імені Володимира Мономаха вчергове зібралися на кухні навчального закладу, аби приготувати для воїнів домашні страви. Пиріжки, пончики, вареники, бендерики, голубці, сирні калачики, солодощі з медом та горіхами вже доправила на першу лінію фронту на Донецькому напрямку волонтерка Інна Марченко зі своєю командою.

«Під час заповнення кузова військової автівки на очах Інни я помітила сльози. Глибоко вдихнувши, Інна сумно сказала: «Вчора до мене звернулася мама нашого земляка-захисника і попросила мене знайти волонтерів, які особисто змогли б передати посилку її сину, який воює з орками на передовій Куп’янського напрямку. Я пообіцяла виконати її прохання. Однак, оце кілька хвилин тому мені повідомили, що сина тієї жінки оголошено безвісти зниклим…», – написала одна з активісток Олена Матвієнко.

Фото: з фейсбук-сторінки Олени Матвієнко

Вона також поділилася, що їхня невтомна кулінарна команда вже склала святкове меню для захисників. Тож волонтери звертаються до земляків з проханням допомогти продуктами.

Зазначимо, пункт збору провізії на базі ліцею (колишня сьома школа) працює щодня (крім вихідних) до 16:00.

Контактні телефони: 093-714-17-39 (Ніна Климас), 093-139-26-98 (Людмила Отечко) 095-704-95-99 (Олена Матвієнко).

Додати коментар