Вівторок, 30 Квітня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Чи можна забирати дитину зі школи під час повітряної тривоги: відповідь МОН

Під час освітнього процесу, якщо звучить повітряна тривога, діти повинні пройти в укриття. Міносвіти при цьому не радить очільникам навчальних закладів віддавати дітей батькам до відбою.

Все ж остаточне рішення ухвалює директор навчального закладу. Адже це він відповідає за життя учнів на території школи, нагадав заступник очільника МОН України Андрій Сташків, інформує SPRAVDI.

Чи можуть батьки забрати дитину зі школи у час тривоги

Так, посадовець порадив батькам дочекатися закінчення тривоги і тоді забирати дітей додому.

МОН при цьому не рекомендує випускати учнів з укриття до відбою навіть якщо є відповідна заява батьків. Усе тому, що вчитель у цей час відповідальний за безпеку дітей.

Також педагог не може вимагати у батьків забрати дитину з укриття до відбою тривоги. У разі такої ситуації батьки можуть звернутися до директора школи або у відділ освіти.

Якщо тривога застала дитину по дорозі до школи, вона має пройти у найближче укриття, уточнив Сташків. І додав, що саме місцева влада вирішує, чи будуть укриття доступними цілодобово. Натомість те, чи впускатимуть у сховище сторонніх, вирішує кожен навчальний заклад самостійно.

Також Сташків нагадав: в укритті мають бути місця для сидіння, питна вода, технічна вода, запас продуктів, контейнери для продуктів, резервне освітлення, вбиральня, аптечка, вогнегасники, інструменти, засоби зв’язку.

Джерело

Додати коментар