Олена Зеленська потрапила у рейтинг найвпливовіших жінок 2023 року за версією Financial Times

Британське видання Financial Times склало список 25 найвпливовіших жінок 2023 року, які “стояли біля керма та в окопах найглибших перетворень у світі”. До рейтингу увійшла перша леді України Олена Зеленська, і портретний нарис про неї написала прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

“Через чотири місяці після вторгнення Росії в Україну Зеленська сказала журналісту: “Ніхто з нас не в порядку”. Вона знає, як це: прокинутися і побачити, як на твою батьківщину вторгся сусід-імперіаліст; не знати, чи побачиш ти наступного разу своїх близьких, як знайти в собі сили боротися за свободу, незважаючи ні на що, – йдеться в публікації. – Як і її чоловік, Зеленська стала глобальним символом стійкості”.

Голова естонського уряду зазначила, що робота Олени Зеленської у сфері психічного здоров’я українців під час війни має життєво важливе значення. Також Кая Каллас згадала, як її власна родина постраждала від росіян.

“Її робота, що проливає світло на страждання та депортацію українських дітей Росією, повертає спогади про історію моєї родини. Росіяни депортували мою матір до Сибіру, коли вона була дитиною, – написала вона. – Естонія співпрацює з фондом Зеленської у будівництві будинків сімейного типу для дітей, яких російські бомби зробили сиротами. Вона зачудовує своєю увагою до деталей та вмінням слухати. Тепер світ має прислухатися до Зеленської і дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти Росію та покласти край стражданням”.

Крім Олени Зеленської, до рейтингу Financial Times потрапили актриса Марго Роббі, співачка Бейонсе, письменниця Барбара Кінгсолвер, дизайнерка Фібі Філо, актриса Алія Бхатт, музичний гурт з Південної Кореї aespa, письменниця Лола Шонін, виконувачка обов’язків гендиректора OpenAI Міра Мураті, акторка Френ Дрешер, голова правління General Motors Мері Барра, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, віце-голова EY Financial Services Organization Джанет Транкл, міністерка фінансів Швейцарії Карін Келлер-Зуттер, фізикиня Ліза Дайсон, бізнесвумен Керол Томе, гендиректорка Suntory Beverage & Food Макіно Оно, міністерка навколишнього середовища Бразилії Марина Сілва, інженерка Марі-Клер Деву, активістка Наргес Мохаммаді, тенісистка Коко Гофф, дипломатка Елізабет Мрема, біохімікиня Каталін Каріко, засновниця тайванського руху MeToo Чен Чієн-Джоу, футболістка Дженні Ермосо.

Джерело

Додати коментар