Безпечний освітній процес: коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії на території Іванківського ліцею будують укриття

На території Іванківського ліцею на Бориспільщині зводять нову захисну споруду цивільного захисту. Будівництво протирадіаційного укриття подвійного призначення виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Замовником робіт є Київська обласна військова адміністрація.

Будівництво вже розпочали. Виконали земляні роботи, армували та залили плиту фундаменту бетоном, улаштували каркас стін з арматури. Наразі зводять зовнішні стіни.

Загалом в укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень, облаштувати санвузли та медичний кабінет.

Нині в ліцеї навчаються близько 400 школярів. Також тут функціонують різноманітні гуртки та спортивні секції, які відвідують не лише учні ліцею, а всі діти громади. Зараз у закладі укриття немає, учні користуються сховищем поряд.

Захисна споруда загальною площею 1030 м² зможе вмістити 305 осіб. Нове будівництво протирадіаційного укриття дозволить організувати позмінне навчання в очному форматі.

Як повідомляли раніше, загалом у закладах освіти Київщини облаштували вже понад 1200 об’єктів цивільного захисту та укриттів. Вони розраховані на одночасне перебування майже 270 тис. людей. У близько 900 школах та садках укриття облаштували протягом останніх двох років.

Додати коментар