Юні грації Переяслава гідно представили місто у Міжнародному фестивалі-конкурсі танцю народів світу «КОЛО»

Вихованці хореографічних студій Переяславського будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді 4 листопада взяли участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі танцю народів світу «КОЛО». Творчі композиції, що стали результатом вивчення та втіленням у пластику рухів українських народних традицій, фольклору, і, звичайно ж, народного танцю, були представлені у номінації «Стилізований народний танець». Спочатку був пройдений відбірковий етап, в якому журі конкурсу відібрало наші колективи до другого туру. І ось нарешті другий тур – «конкурс переможців», як зазначили організатори та члени журі.
До речі, конкурсні програми в чотирьох вікових категоріях та двох номінаціях оцінювало журі, до складу якого входили провідні спеціалісти в галузі хореографічного мистецтва України та фахівці міжнародного рівня. Глибока шана до автентичних українських традицій, щира любов до рідного українського танцю та музики не залишила байдужими членів журі.
Результати юних танцюристів Переяславського БХТДЮМ – переможців Міжнародного конкурсу танцю народів світу «КОЛО»:
ІІ місце – танець «Мольфарки», акробатично-хореографічна студія «Фантазія» – керівник Тетяна Ковшун.
ІІІ місце – танець «Вечорниці», хореографічна студія «Перлина», керівник Анна Мукоїда.

Дякуємо невтомним креативним педагогам Тетяні Іванівні та Анні Романівні за вивчення та популяризацію українських народних традицій та підготовку переможців!

Бажаємо вам та вашим вихованцям невичерпного завзяття та здійснення всіх ваших мрій!

 

Додати коментар