Голова молодіжної ради Анна Сахно взяла участь у зустрічах, які відбулися в рамках програми «Незламна молодь: молодіжні ради»

Упродовж трьох місяців, з серпня по жовтень, в  рамках програми «Незламна молодь: молодіжні ради» ментори Української асоціації молодіжних рад провели понад 100 зустрічей у десяти громадах. 

Анна Сахно – голова молодіжної ради Переяславської громади, громадська діячка провела зустрічі з представниками МР Переяславської та Славутицької громад (Київська область).  

Голова правління ГО «Активне Рівне», секретар молодіжної ради при Рівненській ОДА, голова Рівненської молодіжної ради Ігор Хоменко –  Рівненської та Здолбунівської (Рівненська область). 

Голова молодіжної ради при Івано-Франківській ОВА Світлана Івасишин – Долинської та Коломийської громад (Івано-Франківська область).

Голова ГО «Асоціація молодіжних лідерів України» Микола Благовєстов – Слобожанської та Височанської громад (Харківська область). 

Голова комісії комунікації та роботи зі ЗМІ ГО «Молодіжна рада Одеської області», СЕО та співзасновник стартапу VOX Ілля Соболєв – Подільської (Одеська область) та Білоцерківської (Київська область).

У зустрічі взяли участь представники МР, органів місцевого самоврядування, голови громад, представники відділів культури, туризму, молоді та спорту, спеціалісти Управління освіти і гуманітарної політики.

«Для повноцінного розвитку молоді в громадах, необхідно зміцнювати інституційну спроможність Молодіжних рад по всій Україні, підвищувати рівень співпраці з місцевою владою. Менторські зустрічі в рамках програми «Незламна молодь» надають молоді більше знань та можливостей, сприяють залученню до МР, процесів прийняття рішень та плану відновлення України», – зазначила Наталія Пахніна, директор МЦ «High» Височанської селищної ради. 

Навіть в умовах війни молодь досліджує потреби та формує плани роботи на майбутнє. Зокрема, в рамках проєкту обговорили виклики, з якими вони стикаються в роботі з Молодіжною радою та напрацювали спільний план взаємодії.

Крім того:

  • Сформували профілі з детальним аналізом діяльності МР учасників програми;

  • Опрацювали питання: “Як залучити молодь до молодіжної ради?”;

  • Проаналізувати залученість до заходів молоді з поміж ВПО;

  • Проаналізували положення про МДГ та їх консультативно-дорадчий функціонал;

  • Провели анкетування МР з метою з’ясування потреб та інтересів молоді громади та проаналізували останні опитування молоді в громаді;

  • Під час командного тренінгу проаналізували сильні та слабкі сторони МР та навчили, як комітети/відділи взаємодіють між собою. 

Програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

Додати коментар