У Переяславі відбувся Всеукраїнський історико-культурологічному форум “Сікорські читання”

Продовжуємо вшановувати пам’ять видатного музейного діяча, 100-річчя якого відзначили минулої п’ятниці, Героя України, людини-легенди без якої вже не мислимо уявити історію і поступ нашого краю, яка відродила його славу – Михайла Івановича Сікорського.
Сьогодні, 18 жовтня, взяв участь у Всеукраїнському історико-культурологічному форумі “Сікорські читання”. Уже вдванадцяте на цьому заході, який гуртує найвершинніших українських інтелектуалів навколо пам’яті про зодчого переяславських музеїв, відзначають важливість і підтримку для культурної спадщини, залишеної нам, як потомкам, Сікорським й історичних досліджень нашого регіону, які продовжують його послідовники – музейники, краєзнавці, науковці.
Також, від імені нашого міста, хочу висловити вдячність, привітати і згадати добрим словом видатних особистостей, переяславців Михайла Жама, Миколу Товкайла і Ольгу Шкиру, які у рамках зібрання були відзначені премією імені Героя України Михайла Сікорського. Ваші заслуги в галузі культурної спадщини та історичних досліджень неоціненні, ви є яскравими прикладами для інших переяславців та дослідників. Громада пишається вами, і шанує вас.
Для мене велика честь подякувати університету Переяслава за вручену мені медаль Михайла Сікорського. Дякую усім організаторам та сподвижникам за вашу підтримку та відданість справі збереження національної спадщини, бажаю подальших успіхів у вашій діяльності.
Нехай пам’ять про Михайла Івановича й надалі не згасає – вірю, що завдяки усім нам у місті таки постане музей Мазепи – відновлений Воскресінський собор, постане музей Михайла Івановича Сікорського. Як міський голова та людина, я докладатиму до того усіх необхідних зусиль – допис міського голови Вячеслава Саулка у мережі ФБ.

Додати коментар