Руслан Кравченко: На Київщині до кінця року планується збільшити до 18 тисяч кількість відбудованих обʼєктів – брифінг КОВА (ВІДЕО)

На Київщині до кінця року кількість відбудованих обʼєктів планується збільшити з 13 до 18 тисяч. Для цього в області реалізують низку програм із відбудови. Про це розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко під час брифінгу за підсумками розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке провели 16 жовтня.

Президія відбулася під головуванням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, за участі голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, заступника керівника Офісу Президента, виконавчого секретаря Президії Конгресу Олексія Кулеби, представників центральних органів влади, народних депутатів, представників міжнародних організацій. Крім того, на засіданні Президії була присутня  спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

Основна тема – відбудова Київщини. У заході взяли участь представники всіх районів і територіальних громад області. Загалом було понад 200 осіб.

«Київська область – одна з найбільш постраждалих внаслідок російської військової агресії. 65% територій регіону зазнали руйнувань. Загалом внаслідок російської агресії зруйновано понад 28 тисяч об’єктів. Більшість – житло. Значну частину ми вже відбудували – це 13 тисяч об’єктів», – розповів Руслан Кравченко.

Разом із представниками громад на засіданні Президії детально обговорили комплексну відбудову Ірпеня, Мощуна, Андріївки. Торкнулися проблемних питань, які виникають під час робіт у Шевченковому, детально розібралися в темі відбудови приватного житла у Мархалівці та гуманітарного розмінування в Кухарях. Також розглянули нормативне регулювання питань відновлення, прискорення робіт тощо.

Громади мали можливість напряму звернутися до представників центральних органів влади, отримати компетентні та вичерпні відповіді.

«Це був прямий діалог між усіма гілками влади. Урядом, парламентом, громадами. І це дозволяє вирішувати багато важливих та актуальних питань. Ми продовжуємо масштабну відбудову. Повертаємо людей додому», – сказав начальник КОВА.

Відновлення відбувається за кошти UNITED24, Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, обласного та місцевих бюджетів, урядових програм. Також активно долучаються міжнародні партнери: МОМ, УВКБ ООН, GEM, ПРООН та інші.

Поділи

Додати коментар