Члени виконкому переглянули тарифи на централізоване водопостачання, водовідведення та очистку стоків

19 вересня у залі засідань Переяславської міської ради відбулося чергове 19 засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке провів голова Переяславської громади Вячеслав Саулко. У роботі засідання взяли участь: заступник міського голови Ольга Огієвич, секретар ради Лідія Оверчук, керуюча справами виконкому Тетяна Гич, керівники окремих структурних підрозділів виконкому та міської ради, члени виконкому, представники місцевих ЗМІ. Присутні члени виконкому розглянули запропоновані питання порядку денного засідання, а саме: про затвердження плану заходів щодо складання проєкту бюджету Переяславської міської територіальної громади на 2024 рік, про встановлення тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та очистку стоків для всіх груп споживачів КП Переяславське ВУКГ, про встановлення розміру плати батьків (осіб, що їх замінюють) за перебування дітей в закладах дошкільної освіти та вартості одного дня харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Переяславської міської територіальної громади в 2024 році, про схвалення внесення змін до міської комплексної Програми підтримки та розвитку молоді «Молодь Переяславщини» на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням міської ради від 22.10.2020 №03-92-VІІ, про схвалення змін до «Програми розроблення містобудівної та землевпорядної документації Переяславської міської територіальної громади на період 2022-2024 роки», затвердженої рішенням міської ради від 17.02.2022 № 02-26-VIII, про створення комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, про затвердження Положення про координаційну раду з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при виконавчому комітеті Переяславської міської ради, про затвердження акту обстеження приміщень Переяславської мистецької школи імені Павла Сениці та Переяславської художньої школи імені Петра Холодного, про затвердження актів обстеження зелених насаджень, а також житлові питання, питання архітектури та містобудування,  захисту прав дітей, опіки та піклування. З усіх вищезазначених питань члени виконкому прийняли відповідні рішення.Члени виконкому детально обговорили питання встановлення тарифів на централізоване водопостачання, водовідведення та очистку стоків для всіх груп споживачів КП «Переяславське ВУКГ».

З 1 жовтня 2023 року, КП Переяславське ВУКГ має намір підвищити вартість послуг з централізованого водопостачання, водовідведення та очистку стоків для всіх груп споживачів. Основними причинами підвищення тарифів є стрімке зростання вартості електричної енергії,   зростання заробітної плати за рахунок збільшення мінімальної заробітної плати,  зростання податків, вартості паливо-мастильних матеріалів та запасних частин.

         В структурі тарифів на водопостачання та водовідведення, вартість електричної енергії складає більше 30 відсотків. В діючих тарифах вартість електроенергії становить – 3,56 грн. за 1 Квт, а станом на сьогодні КП Переяславське ВУКГ купує електроенергію по ціні – 7,91 грн. за 1 Квт., що більш ніж у двічі перевищує запланований показник. Підняття тарифів з 01.10.2023 є вимушеною мірою.

         Залишивши тарифи на рівні діючих,  КП Переяславське ВУКГ приречене на збитковість та подальше банкрутство. З метою зменшення витрат на підприємство, деякі громади подають воду погодинно (за окремим графіком), що в свою чергу призводить до значних незручностей, як для жителів громад, так і для установ та організацій розташованих на їх територіях. Такої ситуації  необхідно було уникнути. Впорядкування тарифів на послуги з централізованого водопостачання, водовідведення та очистку стоків  до економічно обгрунтованого рівня забезпечить для  підприємства утримання якості надання послуг на належному рівні, дотримання та виконання норм трудового законодавства, беззбиткову діяльність та підвищення надійності та  якості усунення аварійних ситуації на мережах.   

   

Додати коментар