Руслан Кравченко: Південнокорейські інвестори допомагатимуть удосконалювати транспортну інфраструктуру Київщини

Південнокорейські інвестори допомагатимуть удосконалювати транспортну інфраструктуру Київщини. Реалізацію відповідного проєкту обговорили під час спільного форуму України та Республіки Корея з відновлення, який відбувся в Києві. У ньому взяли участь представники державних органів та бізнесових кіл двох країн.

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що йдеться про  розроблення нової транспортної моделі Київщини. Він подякував Віцепрем’єр-міністру з відновлення України – Міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександру Кубракову та Міністру земель, інфраструктури та транспорту Республіки Корея Вон Хі Рьону, що цей пілотний проєкт реалізовуватиметься саме на Київщині.

Планується проаналізувати стан пошкодження інфраструктури Київщини, розробити бачення та стратегію відновлення, комплексні плани просторового розвитку, стратегію розвитку Smart city, переглянути транспортний план, розробити дорожню карту впровадження.

«Корея має чималий досвід у цьому питанні. Також пережила війну і реалізувала план відновлення. Один із його напрямів – реконструкція магістральних доріг, що сприяло швидкому економічному зростанню. Сьогодні Київщина прагне не просто відновити, зруйноване росіянами, а й побудувати ефективну пристоличну транспортну інфраструктуру», – наголосив Руслан Кравченко. Він зазначив, що внаслідок військової агресії росіян на Київщині пошкодили 52 штучні споруди (мости, естакади, переходи). 

Ще одним важливим завданням, за його словами, є зменшення навантаження пасажирського та вантажного транспорту на автошляхи області.  Щоденна маятникова міграція населення з області в місто Київ і навпаки перевищує 500 тис. осіб. Приміський транспорт – переповнений, немає достатньо розгалуженої мережі. Мешканці області віддають перевагу власним авто. А це – затори та проблеми з паркуванням.

«Київщині потрібна сучасна та розгалужена транспортна інфраструктура. Це не лише про комфорт, зручність та швидкість. Це і про підвищення інвестиційної привабливості та безпеки!» – додав начальник Київської ОВА.

Додати коментар