Укриття ліцею імені Володимира Мономаха у Переяславі закриє потребу для майже 1300 школярів та матиме ліфт для маломобільних груп населення

Уже близько місяця тривають роботи по капітальному ремонту підвального приміщення ліцею імені Володимира Мономах у Переяславі. Це найбільша школа у громаді у якій навчається майже 1300 школярів. Днями Proslav відвідав укриття закладу та готовий розповісти про те, на якій стадії роботи.

Начальник відділу капітального будівництва та ЖКГ Переяславської міської ради Олександр Вітківський та головний спеціаліст цього відділу Олександр Зоря розповіли про уже виконані роботи та майбутні етапи. 

“Наразі проведено зовнішнє утеплення стін підвалу, будуються вхідні групи (укриття має 3 входи). На одному з входів передбачений ліфт для маломобільних груп населення, будівельники спорудили для нього шахту.” – говорить Олександр Вітківський. Він додає, що станом на зараз уже виконано значний обʼєм робіт по зведенню перестінків, штукатурці стін та бетонуванню підлоги. Крім того вже почались роботи по монтажу гіпсокартону.

“Бетонування і штукатурка потребує повного висихання. Суха погода сприяє виконанню робіт у встановлений строк. Підрядник ТОВ «ТІРЕЛ ІНДАСТРІС» дуже якісно виконує свої роботи, до них нарікань у нас нема” – додає Олександр Зоря.

Варто зазначити, що капітальний ремонт проводиться на площі у 877.5 метрів квадратних. Ця площа задовольнить потребу в укритті для 1300 школярів за умови їх навчання у дві зміни. 

Попереду ще роботи по монтажу вентиляційного обладнання, заміні зношених комунікацій, чистовій обробці стін та підлоги, встановленню дверей тощо. Proslav слідкуватиме за перебігом робіт та розповідатиме вам про хід ремонту. 

Нагадаємо, що капітальний ремонт укриття ліцею імені Володимира Мономаха виконується повністю за кошти місцевого бюджету і, станом на зараз, його вартість складає близько 10 мільйонів гривень.

Додати коментар