У Переяславі відзначили День знань: репортаж із урочистостей

У Переяславській громаді стартував новий навчальний рік. Першого вересня у закладах освіти пролунав перший дзвоник. Proslav відвідав урочистості з нагоди Дня знань.

Переяславська гімназія №4

Першою естафету Першого дзвоника прийняла Переяславська гімназія №4. О 8:30 у стінах навчального закладу розпочалося святкове дійство за участі учнів перших та дев’ятих класів.

З початком навчання дітей, батьків та педагогів привітали директор гімназії Анатолій Чуян та очільник громади Вячеслав Саулко.

Переяславська гімназія №2

У гімназії №2 святкову лінійку провели на подвір’ї закладу. Найстарші гімназисти – дев’ятикласники – вітали першачків у шкільній родині ритмічним танком, а маленькі учні віддячили зворушливими віршиками. Далі майбутні випускники провели дітлахів на їхній перший у житті урок.

У гімназії №2 два дев’ятих класи, які налічують 55 майбутніх випускників. Учениця 9-А класу Іванна вже визначилася з планами після закінчення гімназії: продовжуватиме навчання у десятому класі міського ліцею, а її однокласниці Анастасія та Валерія – вступатимуть до Переяславського ЦПТО та до київського освітнього закладу.  

У 1-А класі – 27 дітей. Разом зі своєю вчителькою Наталією Буряковою вони навчатимуться за спеціальною програмою «Інтелект України». Її особливість – впровадження сучасних методик викладання та інтерактивних завдань.

У 1-Б класі – 24 дитини. Перша вчителька Валентина Никоненко навчатиме їх за програмою всеукраїнського проєкту «Розумники» (Smart Kids), який поєднує комп’ютерні технології та традиційні засоби навчання.

За словами директорки Валентини Одинець, серед 595 учнів гімназії – 21 із внутрішньо переміщених родин.

– Новий навчальний рік починаємо з оптимізмом, надією на те, що навчатимемося з мінімальною кількістю тривог, вдячністю нашим Збройним Силам та молитвою за мир, – сказала Валентина Вікторівна.

Переяславський ліцей імені Володимира Мономаха

Урочистості для ліцею імені Володимира Мономаха (колишня сьома школа) провели у залі другого корпусу Центру культури та мистецтв. Учнів і педагогів привітала новопризначена директорка Людмила Отечко.

Поки в укритті закладу тривають ремонтні роботи, першокласники ліцею навчатимуться в другу зміну на базі гімназії №2. Учні других-четвертих класів – у другу зміну в гімназії №3, п’ятих-одинадцятих – дистанційно. Начальник відділу освіти Петро Ярмоленко зазначив, що ремонт планують завершити до кінця жовтня. Учні всіх освітніх закладів у селах громади навчатимуться очно.

Загалом у закладах середньої освіти Переяславської громади навчатимуться 4056 учнів, з них – 339 першокласників. До одинадцятих класів, які функціонують на базі ліцею імені Івана Мазепи та ліцею імені Володимира Мономаха, перейшов 161 учень.

Додати коментар