Відбувся шостий щорічний Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Юні переяславці теж бігли, кожен за свого Героя

Цьогоріч до участі у згаданому забігу, що відбувся 28 серпня, зареєструвалась немала кількість бажаючих вшанувати пам’ять наших Захисників і Захисниць.

Такі старти відбуваються регулярно з 2018 року й приурочені до Дня пам’яті Захисників України, який встановлено 29 серпня. Цю акцію започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, кіборга Олексія Дурмасенка спільно із Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком.

Забіг є одним з форматів вшанування подвигу тих, хто віддав життя, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, і спосіб подяки рідним полеглих Героїв. Він уже набув статусу міжнародного.

У Переяславській громаді педагоги, батьки і вихованці Будинку художньої творчості для дітей, юнацтва та молоді вирішили долучитися до цієї ініціативи, а напередодні мали обрати маршрут і запропоновані організаторами три дистанції: 2, 5 та 10 кілометрів, обравши і ім’я Героя за якого бігтиме. Після пробіжки у безпечних умовах учасникам слід було поділитися у соцмережех фото й відеоматеріалами про власні досягнення у забігові під хештегом #БіжуЗаГероя_2023 і #забіг2023. Стартували активісти із Алеї Героїв, де перед тим напутні слова говорили заступник міського голови Оксана Степаненко, директор БХТДЮМ Ніна Товкун, хвилиною мовчання пом’янули загиблих Героїв України, а творчий номер виконали юні вокалісти гуртка «Акорд». Ведуча заходу Анна Мукоїд нагадала учасникам забігу про умови і близько півсотні активістів стартували.

Такі ініціативи мають і велику виховну роль у формуванні молодого покоління українців, яке повинне знати приклад Захисників та Захисниць, які до кінця боролися за вільну Україну.

Ми завжди повинні памʼятати ціну життя. Ми завжди повинні памʼятати героїчні вчинки наших Захисників.

Ми завжди будемо відчувати ту біль, яку відчували, втративши найрідніших.

Ми до кінця життя будемо робити усе, щоб вас памʼятали.

Ми продовжуємо допомагати, кожен по власних силах, усім Захисникам та Захисницям. І навіть крізь біль, яка роздирає нас на шматки, не залишаючи видимих слідів для загоєння, ми будемо сильними та гордо нести памʼять про Героїв, які віддали своє життя.

Ми будемо боротися до кінця.

ЗА ВІЛЬНУ.

ЗА НЕЗАЛЕЖНУ.

Слава Героям! Нехай на небі ви знайдете свій спокій, а ми подбаємо про те, щоб ви пишалися нами…

Назавжди в серці….

Додати коментар